Haberler

Adıyaman Kız Meslek Lisesi'nde Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri Çerçevesinde Kız Meslek Lisesi Tarafından Yöresel Yemek Yarışması Düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kız Meslek Lisesi tarafından yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Jüri üyeliklerini Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, Baro Başkanı Avukat Nazım Pektaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Güven’in yaptığı yemek yarışmasına 9 öğrenci katıldı. File sarma, ıspanaklı piliç göğsü, yoğurtlu kebap, çeltik kebabı, hünkar beğendi, sandal köfte, Davut paşa köftesi, içli köfte ve glotik yemeklerinin yer aldığı yöresel yemek çeşitleri yarışmada yeraldı. Jüri üyeleri puanlamayı, yemeğin kokusu, rengi, pişkinliği, tadı, sunuşu ve süslemesine göre yaptılar.

Yarışma sonunda ıspanaklı tavuk göğsünü yapan Kübra Ercan birinci, içli köfte yapan Nurcihan Sarıkaya ikinci ve sandal köfteyi hazırlayan Özgül Kılınç üçüncü oldu.

Kız Meslek Lisesi Müdiresi Esin Karayılan, yemek yarışmasını geleneksel hale getireceklerini belirterek, "Okulumuz yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencilerinin düzenlemiş olduğu bu yarışmayı geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Umarız bu güzelliklerle daima 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarız" dedi.

(AA-ST-ST-Y)

17.05.2007 17:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title