Haberler

Adak'tan Kaymakam Nalbant'a Ziyaret

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yeni kurulan; Ayvalık Doğal Afetler Arama Kurtarma İlk Yardım Derneği (ADAK) Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yeni kurulan; Ayvalık Doğal Afetler Arama Kurtarma İlk Yardım Derneği (ADAK) Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz 2 Nisan'da kuruluş çalışmalarını tamamlamalarının ardından ilk resmi ziyaretlerini Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant'ı makamında ziyaret ederek gerçekleştiren gönüllü kurtarıcılar, olası bir afet sırasında giyecekleri kıyafetleri ile de göz doldurdu. Kuruluş çalışmalarının tamamlanmasının ardından eğitim faaliyetlerine yoğunluk verdiklerini dile getiren ADAK üyelerinin Kaymakam Nalbant'a yönelik gerçekleştirdikleri ziyarette; Başkan Metin Salan, dernek yöneticileri; Bülent Buget, Zülfiye Dirlik, Hasan Güneş, Yılmaz Dalkılıç, Yasemin Tülay Tamtunalı, Özlem Kuru ve Adnan Ülkü hazır bulundu. Ziyarette; geçtiğimiz 4 Mayıs'ta bağlı bulundukları Arama-Kurtarma Dernekleri Federasyonu'nu (AKDF) tarafından gözlemci statüsüne alındıklarını ifade eden ADAK üyeleri, Henüz 21 üye ile çalışmalarını sürdüklerini, uluslar arası arama-kurtarma kriterleri çerçevesinde eğitimler gördüklerini ve önümüzdeki Kasım ayında da uluslar arası bir tatbikata katılacaklarını ifade etti.

ADAK üyeleri; Kaymakam Nihat Nalbant'a yönelik gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında da engellilerin yanında bulunarak, hafta kapsamında organize edilecek etkinliklerde engellilere her türlü katkıyı verebilmek için bir dizi çalışmalar içinde olacaklarını vurguladı.

KAYMAKAM NALBANT'TAN ADAK'A TAM DESTEK

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ise, tamamen gönüllü vatandaşların bir araya gelmesiyle kurulan böylesi bir derneğin ilçede sadece afet zamanında değil, hayatın her aşamasında çeşitli faaliyetler gösterecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. İnsanlık adına faydalı olan her çalışmaya katkı verenleri birer 'gönül elçisi' olarak gördüğünün altını çizen Kaymakam Nalbant, "Sizler bu kırmızı elbiselerini içerisinde hepiniz birer gönül elçisisiniz. İnşallah ülkemizde bir daha büyük doğal afetler yaşamayız. Ama olası doğal afetlerde de sizler gibi gönüllü bireylerin, afetzedeler kurtarmak ve onların hayata tutunmalarını sağlayabilmek adına gösterecekleri çaba, insanlığa verilebilecek en büyük hizmetlerden biridir" diye konuştu.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, derneğin çalışmaları için gerekebilecek her türlü yardıma hazır olduğunu da sözlerine eklemeyi ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nihat Nalbant Güneş Yılmaz Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title