Haberler

8 Yıldır Tekerlekli Sandalyeye Mahkum Olan Genç Yardım Bekliyor

Gaziantep'te 2000 Yılında Geçirdiği Rahatsızlık Sonucu Sakat Kalan ve Tekerlekli Sandalyeye Mahkum Olan 26 Yaşındaki Halil İbrahim Kaya, İlik Nakli Yapıldığı Takdirde Yürüyebilecek.

Gaziantep'te 2000 yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu sakat kalan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan 26 yaşındaki Halil İbrahim Kaya, ilik nakli yapıldığı takdirde yürüyebilecek.

Barış Mahallesi Bekereci Sokak'taki tek odalı bir evde anne ve babasıyla yaşayan Halil İbrahim Kaya 18 yaşındayken evlendi. 1 aylık evliyken rahatsızlanan Kaya, hastaneye kaldırıldı. Menenjit hastalığına yakalanan talihsiz genç, yaklaşık 4 ay yoğun bakımda kaldı. Baba Ramazan Kaya, oğlunun hastalığı ile uğraştığı için işinden ayrılmak zorunda kaldı. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olan Kaya'yı eşi de terk etti. Doktorlar, Kaya'ya ilik nakli yapıldığı takdirde yürüyebileceğini belirttiler. Yeşil Kart sahibi olan Kaya, 33 bin YTL tutarındaki ilik naklini yaptıramadığı için tam 8 yıldan beri tekerlekli sandalyede yaşıyor. İşsiz olan babası ve annesi ile birlikte tek odalı bir evde yaşayan Halil İbrahim Kaya, hayırseverlerden yardım bekliyor. Ayağa kalkmak ve çalışarak ailesine destek olmak istediğini söyleyen genç, anne ve babasının yardımı olmadan ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Baba Ramazan Kaya ise, maddi imkansızlıklardan dolayı oğlunu tedavi ettiremediğini belirterek, "İlik nakli için gereken 33 bin YTL'yi ömrüm boyunca bulamam. Yeşilkart da bu ameliyat parasını karşılamıyor. Doktorlar ilik nakli yapıldığı takdirde yüzde 90 yürüyebileceğini söylüyorlar. Oğlum gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Bir baba olarak bu durum beni çok üzüyor. Elimiz kolumuz bağlı durumda. Oğlum hastanede yatarken işe gidemediğim için işi bırakmak zorunda kaldım. Şimdi iş bulamıyorum. Yaşlı olduğum için kimse beni işe almıyor. Yetkililerden ve yardımsever vatandaşlarımızdan tedavinin yapılması için yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

(TB-OÇ-Y) 09.05.2008 16:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title