Haberler

8. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları

Arjantin, Romanya ve Moldovalı Şairlerin de Şiirler Okuduğu 8. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in Katılımıyla Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde Gerçekleştirildi. İsen, Bir Taşra Kentinde Hem de Şehir Geçmişi Çok Fazla Olmayan Bir Kentte, Kültür Adına Böyle Bir Sürekliliğin Sağlanmasının Çok Önemli Olduğunu Söyledi.

Arjantin, Romanya ve Moldovalı şairlerin de şiirler okuduğu 8. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in katılımıyla Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde gerçekleştirildi. İsen, bir taşra kentinde hem de şehir geçmişi çok fazla olmayan bir kentte, kültür adına böyle bir sürekliliğin sağlanmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Sakarya Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Yüksek Kurumu AKM Başkanlığı ve Başbakanlık TİKA Başkanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen 8. Uluslarrası Sapanca Şiir Akşamları programı, muhteşem bir finalle sona erdi.

Sapanca İnsan Hakları Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, AK Parti Sakarya Milletvekili Erol Arslan Cebeci, Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Sapanca Kaymakamı Mehmet Ceylan, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Rusya'da faaliyet gösteren İmedi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aydın, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede konuşan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Sapanca Şiir Akşamları'na ilk yılından beri katıldığını belirterek, "Değerli şiir dostları, daha önce konuşan arkadaşlarımız özellikle 8. yılın önemine vurgu yaptılar. Doğrusu çok haklılar. Ben de buna dikkat çekmek istiyorum. Bu etkinliği ilk yılından beri takip ediyorum. Güzel bir atmosfer yaratıldı, süreklilik sağlandı. Bir taşra kentinde hem de şehir geçmişi çok fazla olmayan bir kentte, kültür adına böyle bir sürekliliğin sağlanması başlı başına önemli. Bu kervan artık rüştünü ispat etmiştir ve bundan sonra koyduğu gelenekler çerçevesinde kalitesini yükselterek, yoluna devam edecektir" dedi.

Ardından Ahmet Oktay, Adnan Özer, Ali Günvar, Ali K. Metin, Atilla Birkiye, Aydın Afacan, Birhan Keskin, Cevat Çadan, Fatma Şengül Süzer, Hüseyin Peker, İbrahim Tenekeci, Leyla İpekçi, Mehmet Gemci, Nihal Özer, Ruşen Hakkı, Veysel Çolak, Yılmaz Güney, Romanya'dan Gülten Abdullah, Nermin Hoges, Hayat Memiş, Moldova'dan Güllü Karanfil, Vasi Filoğlu, Todur Zanet, Arjantin'den Graciala Araoz şiirlerini okudu. Okunan şiirler dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Sapanca Şiir Akşamları için Rusya'dan gelen İmedi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aydın, şiiri çok sevdiğini belirterek, "Üniversite yıllarından beri şiire büyük ilgim var. Basından Sapanca Şiir Akşamları'nı takip ediyorum. İşlerimin yoğunluğunan geçen seneler gelememiştim. Bu sene kaçırmadım. Çok büyük keyif aldım. Böyle bir organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Programdan sonra şairler ve davetliler sohbet etti.

(YK-AK) 29.06.2008 16:35 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title