Haberler

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru

47

47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 'Onur Ödülleri', 'Yıldırım Önal Anı Ödülü', 'Sinema Emek Ödülü' ve ilk kez verilecek 'Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü'nü alacak sanatçılar, duygu ve görüşlerini açıkladı.

Bu yılki festivalde, Yönetmen Ertem Göreç, senarist Safa Önal, oyuncular Gülşen Bubikoğlu, Nur Sürer, Metin Akpınar ve Zeki Alasya, Türk sinemasına yaptıkları katkılardan dolayı 'Yaşam Boyu Onur' ödülünü, Yıldız Kenter 'Yıldırım Önal Anı Ödülü'nü, Necmettin Çobanoğlu 'Sinemada Emek Ödülü'nü, Müjdat Gezen ise bu yıl ilk kez verilecek 'Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü'nü alacak.

Festival öncesinde ödül alacak sanatçılar, etkinliğin organizasyonunu üstlenen Antalya Kültür Sanat Vakfı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi'yle duygularını paylaştı.

Metin Akpınar, yaptığı açıklamada, Ertem Eğilmez ve Sadık Şendil'in tiyatrolarına gelip kendisini ve Zeki Alasya'yı davet etmesiyle 1973 yılında sinema dünyasına girdiğini anlattı. Sinemayı ve dramatik yapı gerçeğini onlardan öğrendiğine dikkati çeken Akpınar, 'Birlikte çok güzel yapıtlara emek verdik. Bu çalışmalarım karşısında çok ödül aldım. Ancak en büyük ödül, sanat tüketicisinin bana gösterdiği sevgidir. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bizlere verilecek 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' bunu perçinleyen çok değerli bir ödül oldu. Saygıyla, sevgiyle taşıyacağım bu ödül için, emeği geçen herkese teşekkür ederim' diye konuştu.

- NUR SÜRER, GÜLŞEN BUBİKOĞLU-

Onur Ödülü'ne layık görülen Nur Sürer, mesleki başarıdan dolayı ödüllendirilmekten mutluluk duyduğunu, özellikle sinemacılar için çok önemli olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Onur Ödülü'nü almanında gurur verici olduğunu kaydetti.

Festivalde bu yıl 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' almaya hazırlanan Gülşen Bubikoğlu da açıklamasında, sinemanın kendisinin 'en büyük aşklarından biri'olduğunu bildirdi. Bazı sebeplerle sinema dünyasından uzaklaşmak zorunda kaldığını ifade eden Bubikoğlu, 'Gönlümde, aklımda yaşattığım bu aşkın yerini hiçbir şey dolduramadı. Layık görüldüğüm bu onur ödülü, kalbimin yine eskisi gibi, aynı heyecanla atmasını sağladı. Beni bu ödüle layık görenlere teşekkür eder, şükranlarımı sunarım' dedi.

- MÜJDAT GEZEN-

Sanatta sosyal sorumluluğu artırmak ve duyarlılığı geliştirmek amacıyla bu yıl ilk kez verilecek 'Sanatta Sosyal Sorumluluk Ödülü'ne layık görülen Müjdat Gezen ise sanat yaşamının 50. yılında böyle bir ödülü almaktan onur duyduğunu bildirdi.

Bu ödülün bu yıl ilk kez verilecek olması ve ödülün isminin de kendisini gururlandırdığını belirten Müjdat Gezen, Altın Portakal'ın Türkiye'nin en prestijli ve uzun ömürlü festivali olduğunu vurguladı. Bu festivali geliştirmek ve yaşatmanın tüm sinemacı ve sinemaseverlerin görevi olduğuna değinen Gezen, bu anlamda üstüne düşen sorumlulukları yerine getireceğini ifade etti. Müjdat Gezen, festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederek, 47. festivale başarılar diledi.

(GÜÇ-BNY-ZBD) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title