Haberler

396 Haftadır Kayıplarını Arıyorlar

Güncelleme:

İHD ve Kayıp yakınların "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta düzenlediği oturma eylemlerinin 396'ncısı gerçekleştirildi.

Kayıp Yakınları 396'ncı haftasında 'adalet' istedi

Kayıp Yakınları ve İHD Batman Şubesinin "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile her hafta Batman'da gerçekleştirdikleri adalet nöbeti 396'ncı haftasında da devam etti.

İHD yöneticileri ve kayıp yakınları tarafından Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirilen eylemde kayıpların fotoğrafları taşındı.

Açıklamayı okuyan İHD yöneticilerinden Devran Yıldız, faili meçhul cinayete kurban giden DEP Milletvekili Mehmet Sincar'ın hikâyesini anlatarak şunları kaydetti: "1953 doğumlu olan Mehmet Sincar, Demokrasi Partisi milletvekiliydi. Tüm hayatı boyunca Kürt halkının özgürlük mücadelesinde bir nefer olarak çalıştı. 1993 yılında iki DEP üyesinin öldürülmesi olayını araştırmak için gittiği Batman'da öldürüldü. Sincar'ın katilleri tam 18 yıl boyunca bulunamadı, ancak Ergenekon davasının gizli tanığı 'Emek'in verdiği ifadeler durumu değiştirdi.Silahlı saldırı sonucu öldürülen DEP PM üyesi Habip Kılıç ve yaralanan Hikmet Kılıç olayını araştırmak için 4 Eylül 1993 tarihinde Batman'a gelen DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar, Elma Sokağı'nda DEP Batman İl Yöneticisi Metin Özdemir'le birlikte uğradığı silahlı saldırı sonucu katledildi. Susurluk Skandalı sonrası konuyla ilgili bir rapor hazırlayan Kutlu Savaş, cinayeti Mahmut Yıldırım, Alaattin Kanat, İsmail Yeşilmen ve Mesut Mehmetoğlu'nun işlediğini öne sürdü. Ancak cinayet tam olarak aydınlatılamadı" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title