Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü Antalya'nın ilçelerinde coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Kumluca, Manavgat, Kemer ilçelerinde tören düzenlendi.

Kumluca Karatepe Stadı'nda gerçekleştirilen törene Kaymakam Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutan vekili Jandarma Üsteğmen Adem Çolak ile askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Kaymakam Baştürk, Çetinkaya ve Çolak, vatandaşların bayramını kutladı. Kaymakam Baştürk, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 90 yılda ulaşımdan eğitime, turizmden tarıma kadar her alanda ilerleme kaydettiğini ve bu ilerlemenin daha da devam edeceğini söyledi.

Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törende, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, resmi geçit ile sona erdi.

Manavgat

Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Manavgat ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törene Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkaya ile vatandaşlar katıldı. Tören kapsamında Bulgurlu, Sözen ve Alkaya, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Bulgurlu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda ilerlediğini belirtti. Millet ve devlet olarak 90 yılda ulaşılan başarılarla gurur duyduklarını ifade eden Bulgurlu, "Dünya ile her alanda rekabet eden, mutlu insanların yaşadığı güçlü ve müreffeh bir Türkiye, varlığımızın teminatı, çocuklarımıza ve gençlerimize bırakabileceğimiz en değerli armağan olacaktır. Millet olarak daha da kuvvetli olmak ve karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için ihtiyaç duyulan en önemli husus, birlik ve beraberliktir" diye konuştu.

Öğrenciler tarafından çeşitli gösterilerin yapıldığı törende "Cumhuriyet" konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, resmi geçit ile sona erdi.

Kemer ilçesinde de gerçekleştirilen törende, Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Manavgat 29 Ekim Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title