Haberler

"20. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları"

Elazığ'da bu yıl 20.düzenlenen "Uluslararası Hazar Şiir Akşamları" programı kapsamında "Şairler Yürüyüşü" yapıldı.

Elazığ'da bu yıl 20. düzenlenen "Uluslararası Hazar Şiir Akşamları" programı kapsamında "Şairler Yürüyüşü" yapıldı.

Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, şairler, davetliler ve öğrenciler, Belediye İş Merkezi önünden halk oyunları ekipleri ve mehteran takımı eşliğinde Gazi Caddesi güzergahını takip ederek Öğretmenevi önüne kadar yürüdü.

Öğretmenevi önünde mehter takımı konser verdi, halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Vali Erol, yaptığı konuşmada, "Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz" sözünü hatırlatarak, bu etkinliğin önemine dikkati çekti.

Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Erol, " Elazığ'ımız için daha nice 20'nci bu gibi ve bundan daha güzel sanat, kültür etkinliği gerçekleştirmeyi temenni ediyorum. Gelen misafirlerimizin gönüllerini hoşnut edecek ve tanış olmakla birlikte işimizi kolay kılıp kardeşleştirecek iki gün olmasını diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da Elazığ'da her yıl Türk dünyasının şiir ve edebiyatta usta isimlerin katılımıyla "sanat zirvesi" yapıldığını söyledi. Selmanoğlu, bu yılki etkinliğin "Yunus Emre" adına yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bingöl ise bu etkinliğin ilk kez 1992 yılında "Fırat Şiir Akşamları" olarak düzenlendiğini anımsatarak, o dönem kendisinin de organizasyonda yer aldığını belirtti.

Etkinliğin 20 yıl devam etmesinin, Elazığ ve bugüne kadar emeği geçenler için oldukça gurur verici bir durum olduğunu ifade eden Bingöl, etkinliğin özellikle Türk Cumhuriyetlerinde Elazığ'ın tanıtılmasına büyük katkısı olduğunu kaydetti.

Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici - ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Selmanoğlu Feyzi Bingöl Muammer Erol Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title