Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Kutluyoruz

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de kutlanıyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri'de de kutlanıyor. Soma'daki facia nedeniyle Kayseri'deki kutlama programları iptal edilirken, sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, şehitler ve Soma'daki faciada hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törene, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, MHP İl Başkanı Mete Eke, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Dursun Mat, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunduktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Anadolu'da kurtuluş meşalesini yaktığı gün olan 19 Mayıs'ın, gençlere armağan edildiğini bildirdi. Eskici, 13 Mayıs günü Soma'da yaşanan facia nedeniyle bu yıl tüm yurtta 19 Mayıs kutlamalarının iptal edildiğini hatırlatarak, bu yıl 19 Mayıs'ta sadece Atatürk Anıtı'na çelenk sunulduğunu kaydetti ve tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Sporn Bayramını kutladı.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz de, "Bizim şu anda yine birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Nasıl ki Soma'daki vatandaşlarımız acı içerisindeyse bizler de yas bitmesine rağmen 19 Mayıs'ı tabii ki burada kutluyoruz ancak buruk bir şekilde kutluyoruz. İnşallah Soma'daki vatandaşlarımıza sabr-ı cemil diliyoruz, ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Ancak 19 Mayıs gibi çok önemli günümüzde de tabii ki gençliği düşündüğü için, tüm dünyaya örnek teşkil ettiği için Ulu Önder Atatürk'e şükranlarımızı sunuyoruz, bize ve gençliğe böyle bir bayram armağan ettiği için. Tüm gençliğimizi de güzel bir gelecekte bir takım kazaların yaşanmadığı güzel bir gelecek dileyerek inşallah Gençlik ve spor Bayramının tüm gençlik ve ülke olarak hayırlara vesile olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yerel Haberler

title