Haberler

16 Ocak Basın Onur Günü

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, ülke yönetimi ile millet arasında köprü görevi gören basının, demokratik cumhuriyetin kökleşmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu bildirdi.

Topaca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Ocak 1923'te, Kurtuluş Savaşı'nda kendisini destekleyen Türk edebiyatının ileri gelen gazeteci, yazar ve aydınlarından, Velit Ebuzziya, Ahmet Emin Yalman, Falih Rıfkı Atay, Suphi Nuri İleri, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, İsmail Müştak Mayakom, Halide Edip Adıvar, Dr. Adnan Adıvar ile İzmit İleri gazetesi muhabiri Kılıçzade Hakkı Bey ve Hilal-i Ahmer Başkanı Hamit Bey'in katılımı ile önemli bir toplantı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Toplantının 17 Ocak sabahına kadar sürdüğünü belirten Topaca, şunları kaydetti:

"Toplantıda Atatürk, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları, Meclis içinde ve dışındaki farklı fikirleri, Kurtuluş Savaşımız'ın bir muhasebesiyle, her şeyden önemli olan 29 Ekim 1923'de ilan edilecek Cumhuriyetin halkla duyurulmasını öngörmüştür.

Daha sonra Atatürk, 'Türkiye basını, milletin hakiki sesi ve iradesinin meydana geldiği yer olan Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale vücuda getirecektir' diyerek, Türk basınına Cumhuriyetin korunmasında da önemli görevler ve sorumluluklar yüklemiştir. İleriyi görme, her zaman isabetli kararlar verme, cesaret, kararlı bir irade, azim ve güçlü bir sorumluluk anlayışına sahip olan Atatürk, daha o yıllarda basının kamuoyunu yönlendirme ve bilgilendirmede ne kadar önemli olduğunun farkındaydı. Ülke yönetimi ile milletimiz arasında köprü görevi gören basınımız, demokratik Cumhuriyetin kökleşmesinde çok önemli bir yere sahiptir."

Türk basınının tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içinde başarıyla yerine getirdiğini kaydeden Topaca, basın mensuplarının Basın Onur Günü'nü kutladığını bildirdi.

(NEC-KMK- - KOCAELİ

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Emin Yalman Falih Rıfkı Atay Ercan Topaca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title