Haberler

1. Gurup Kursiyerler Stajlarını Tamamladı

Ulus Halk Eğitim Merkezi ve Ulus Köylerine Hizmet Derneği'nin çabalarıyla açılan yaşlı ve hasta bakım rekâketçi kursunda ilk gurup kursiyer stajlarını tamamladı.

Ulus Halk Eğitim Merkezi ve Ulus Köylerine Hizmet Derneği'nin çabalarıyla açılan yaşlı ve hasta bakım rekaketçi kursunda ilk gurup kursiyer stajlarını tamamladı.

Kursiyerler hastane yönetimi, sağlık çalışanları ve hastalardan tam not aldılar. Stajyerlerin teorik sınavda da başarılı olmaları durumunda Bartın'ın Ulus ilçesinde yapılacak törenle sertifikalarını alacaklar. 384 saatlik kursta 37 kursiyer eğitim aldı. 200 saatlik teorik kısmını ulusta alan kursiyerler geri kalan kısmını Bartın Devlet Hastanesi eğitmenler koordinatörlüğünde staj şeklinde uygulamalı olarak aldılar. Günlük bakım, pansuman, yaslı ve hastalara refakat etme, psikolojik destek, yemek yedirme, pozisyon verme, banyo, hastalarla iletişim, hasta bakımı gibi konularda 1 ay boyunca staj yaptılar. Hastanede yatan hastaların ve refakatçiler kursiyerlerin bu özverili çalışmalarından çok memnun kaldılar. Kursiyerlerden Hatice Kaçar, "Staj başlamadan önce bugünkü gibi heyecanlı o kadarda içimde korku vardı. ya hiçbir şey yapamazsam, öğrenemezsem, diye korkuyordum. Hastanede çalışanlar ya beni hor görürse gibi korkularım vardı. İlerleyen zamanlarda bu korkuların asılsız olduğunu gördüm. Hastanede çalışan herkes ve hastalarımız bizlere yardımcı oldular. Bu stajlar sayesinde kendimizi hem sosyal anlamda hem de mesleki anlamda geliştirdik. Kendime eskisinden daha çok güveniyorum. Kurs öğretmenlerimize, sağlık çalışanlarına sizin aracılığınız ile çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kursiyerlerden Hayriye Ercan ise, "Bu kursa gelmemin en önemli sebebi bakıma muhtaç olan eşime daha iyi bakabilmekti. Bu kurs sayesinde çok şey öğrendim. Önceki yaptıklarımın bazılarını hatalı olduğunu gördüm..Profesyonel anlamda eşime artık daha iyi bakım vereceğim. Evimizde artık pozitif rüzgarlar esmeye başladı. Hastaneden mutlu bir şekilde ayrılıyoruz. Bu kurslara herkesin katılmasını tavsiye ederim" diye konuştu.

KURSİYERLER MEMNUN

Kursiyerlerden Remziye Arslan ise, "Ben burada ekip çalışmasının ne kadar önemli olduğunu gördüm. Ünlü bir bilim adamının dediği gibi Ekip olmanın en önemli özeliği, ortak hedefe doğru birlikte daha iyi gidileceğine tarafların inanmasıdır. Bunun için herkes belirli görevler üstlenir. Görevlerden biri aksadığında tüm ekibin hedefe ulaşamayacağını söyler. Hastanede çalışan herkesin önemli görevler üstlendiğini gördüm. Temizlik elamanlarının bile ne kadar önemli olduğunu gördüm. Hastanelerde hasta bakımı elamanlarına ihtiyaç olduğunu gördüm. Hasta bakım elamanı olarak bu ekipte görev almak isterim" dedi.

Kursiyerlerden Pınar Karadeniz'de, "Çoğumuzun hayatı ev ile bahçe arasında geçti. Bu kurs sayesinde ilimizi yakından görme fırsatı yakaladık. Dünyayı algıladık. Bunlar bile bizim açımızdan büyük bir kazanım oldu. Döndü Kuru ise Ulus ilçemizden Bartın da ki staj yerine gelmemizde bize araç temin eden Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Ulus'a şahsım ve kursiyerler olarak teşekkür ederiz. Aynı zamanda Halk Eğitim Müdürüne ekibine ve ULUSDER yönetim ekibine de teşekkür ederiz" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Ulus Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title