Haberler

1. Gaziantep Zirvesi Okan Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi

Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü'nde Düzenlenen 1. Gaziantep Zirvesi'ne Katılan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Okan Üniversitesi Sosyal Merkezi'nin Açılışını Yaptı.

Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü'nde düzenlenen 1. Gaziantep Zirvesi'ne katılan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Okan Üniversitesi Sosyal Merkezi'nin açılışını yaptı.

Okan Yaşam Merkezi bünyesinde faaliyete geçen Sosyal Merkez'in açılışı Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Muammer Güler, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Bolu Valisi Ali Serindağ ve Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafından gerçekleştirildi. Sosyal Merkez açılışının ardından I. Gaziantep Zirvesi'ne geçildi. Zirvede sanayi ve ticaret hacmiyle ülke ekonomisine büyük katkısı olan Türkiye'nin 6. büyük şehri Gaziantep ele alındı. Geleneksel hale gelecek zirvenin bu yılki organizasyonunda konu, Gaziantep ekonomisi oldu.

İstanbul'daki Gaziantepli işadamları, bürokratlar ve basın mensuplarının bir araya geldiği zirvede, Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş, Gaziantepliler Dernekleri Federasyonu Başkanı İnal Aydınoğlu, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek konuşma yaptılar. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise Gaziantep konulu bir sunum yaptı.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek konuşmasında, Sosyal Güvenlik Reformu'nun önemine değindi. Reform yapılmazsa ileride eski milli gelirin yüzde 344'ü kadar açık verileceğini söyleyen Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu reformun yapılması ülke menfaatleri için şart, bunu herkesin desteklemesi lazım, sendikaların bile sokaklara dökülüp bu reformu desteklemesi gerekir. İşçilere, emeklilere belli imkanların sağlanması lazım, ama dünyanın hiçbir yerinde bu kadar erken emekli olunmuyor. Komşumuz Yunanistan'da 9 bin olan prim ödeme günü 10 bine çıkıyor, biz de ise 5 bin. Bu kaynağı eğitim, sağlık ve Ar-Ge için kullanabiliriz." Şimşek ayrıca teşvik sisteminin rasyonel hale getirilmesi, sistemde esnek bir yapı olması ve teşviğin seçici olması gerektiğini belirtti. Gaziantep'in de GAP bölgesi içinde teşvik sisteminin merkezinde olacağını kaydeden Şimşek, "Gaziantep ticaret, eğitim ve turizm merkezi. Gaziantep'e gereken önemi vereceğiz. Özellikle kültür turizmi açısından Gaziantep'i destekliyoruz. Gaziantep insanı da çok kaliteli, vizyon sahibi ve rasyonel. Bu yüzden de teşviki hak ediyor" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının sonunda kendisi de Gaziantepli olan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan tarafından konuşmacılara plaket verildi.

Plaket töreninin ardından panele geçildi. Oturum başkanlığını Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Ertuna'nın yaptığı panelde diğer konuşmacılar Gaziantepli eski parlamenteri Ali İhsan Göğüş, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ve Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Alkin'di. Panelde Gaziantep'in ekonomisi, yapılan yatırımlar, sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Panelin ardından kokteylde tüm konuklara Gaziantep'e özgü tatlar sunuldu.

(OÇ-OÇ-Y) 13.03.2008 12:36 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title