Haberler

Yenimahalle'de Kültürel Geziler Sona Erdi

Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği, Yenimahalle Kent Konseyi’nin organize ettiği Çanakkale, Kapadokya, Amasra, Beypazarı, Abant ve Konya kültürel gezileri sona erdi.

Yenimahalle Belediyesi'nin düzenlediği, Yenimahalle Kent Konseyi'nin organize ettiği Çanakkale, Kapadokya, Amasra, Beypazarı, Abant ve Konya kültürel gezileri sona erdi.

Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları boyunca devam eden gezilere Yenimahalleliler yoğun ilgi gösterirken gezilere yaklaşık bin 250 kişi katıldı.

Yenimahalle sınırları içerisinde yaşayan ve özellikle Ankara dışına çıkma fırsatı yakalayamamış vatandaşların katıldığı gezilere ilgi büyüktü. Mahallelilerin talepleri üzerine gezi programları düzenleyen Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle Kent Konseyi'nin organizatörlüğünde vatandaşlara rehber eşliğinde seyahat imkanı sundu. Vatandaşlar, ikamet ettikleri bölgeye yakın merkezi noktalardan otobüsle alınırken gezi dönüşünde ise yeniden aynı noktalara bırakıldı.

Haziran'dan Eylül'e kadar süren gezilere, Yenimahalle'nin çeşitli semt ve mahallelerinde çok sayıda Yenimahalelli katıldı. Vatandaşlara eşlik eden rehberler, gezilen yerlerin tarihi ve turistik özellikleri hakkında bilgi verdi. Çanakkale, Kapadokya, Amasra, Beypazarı, Abant ve Konya'yı ilk kez görmenin heyecanını yaşayan vatandaşlar, bol bol fotoğraf çektirip hediyelik eşya alışverişinde bulundu.

Geziden çok memnun kaldığını söyleyen Şükrü Karaca, Yenimahalle Belediyesi ile Yenimahalle Kent Konseyi'ne teşekkür etti. Dar gelirli insanların tatil olunca sadece köye gidebildiğini belirten Karaca, "Bizim için imkansız olan gezilere Yenimahalle Belediyesi ve Yenimahalle Kent Konseyi sayesinde katılma fırsatı yakaladık. Rehberin anlatımı da oldukça iyiydi, sayesinde çok şey öğrendik" dedi.

Gezide çok yararlı bilgiler edindiğini kaydeden Fethiye Okal ise, "Böylesine güzel organizasyonlar düzenleyen Yenimahalle Belediye Başkanımız Sayın Fethi Yaşar'a, organizasyonda yer alan Yenimahalle Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri'ne üyelerine ve personeline ilgileri ve güler yüzleri nedeniyle teşekkür ederiz" diye konuştu.

Yenimahalle Belediyesi tarafından seyahat boyunca her türlü ihtiyaç ve gereksinimleri karşılanan vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirerek gezileri düzenleyen Yenimahalle Belediyesi'ne ve koordinasyonu sağlayan Yenimahalle Kent Konseyi'ne sonsuz teşekkürlerini iletti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Belediyesi Kapadokya Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title