Haberler

'Yemekte Denge Eğitimi' Projesi

Güncelleme:

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı Enstitüsü yöneticileri, 'Yemekte Denge Eğitimi' projesi kapsamında Gaziantep'e ziyaret gerçekleştirdi.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı Enstitüsü (GAV) arasında imzalanan protokol gereğince hayata geçirilen "Yemekte Denge Eğitimi" projesi, Gaziantep'in Şehitkâmil, Şahinbey, Nizip ve Oğuzeli ilçelerindeki 56 okulda eğitim gören 27.650 öğrenci ve 816 sınıf öğretmeniyle başarılı bir şekilde yürütülmektedir. "Yemekte Denge Eğitimi" projesi kapsamında, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı Enstitüsü yöneticileri Begüm Mutuş ve Duygu Dengiz, 27 Kasım 2012 Salı günü ilimize gelerek İl Proje Koordinatörü Ercan Karateke ile birlikte Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin ÖZDEMİR'i makamında ziyaret edip Özdemir'e proje hakkında bilgi verdiler.

Böylesine güzel bir projenin Gaziantep'te uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren ve projenin Gaziantep'e çok şey kazandıracağını ifade eden Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, projenin özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızda sağlıklı beslenme konusunda ciddi bir bilinç ve farkındalık oluşturacağından bahsetti. Ziyaretin ardından İl Millî Eğitim Müdürlüğü'ne geçen Begüm Mutuş ve Duygu Dengiz, Millî Eğitim Müdür Vekili Fikret Atak ve Şube Müdürü Hamdi Atayeter ile görüşüp projenin Gaziantep'te çok güzel yürütüldüğünü, bunun için de Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müteşekkir olduklarını ilettiler. Ziyaretleri boyunca Gaziantep'te çok güzel ağırlandıklarını ve burada gördükleri misafirperverliği hiç unutmayacaklarını söyleyen Mutuş, Gaziantep'in yemek kültürü, tarihi ve doğal güzellikleriyle çok güzel bir şehir olduğunu sözlerine ekledi.

Projenin İl Koordinatörü Ercan Karateke, "Yemekte Denge Eğitimi" projesinin Gaziantep'te yaygınlaşabilmesi için Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nce SODES kapsamında yürütülen "500 Kelebek Kanatlanıyor" projesi kapsamında, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı Enstitüsü ile bir iş birliği protokolü imzaladıklarını söyledi. Bu protokolle Gaziantep'te GAV ile birlikte yeterli ve dengeli beslenme üzerine bir panel gerçekleştirileceğini ve bu panele GAV Bilim Kurulu'nun seçkin üyelerinin destek vereceğini, yine aynı proje kapsamında Gaziantep'te aile eğitimleri verileceğini ve bu eğitimlerde kullanılacak bütün materyallerin GAV tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cemalettin Özdemir Sabri Ülker Gaziantep Şahinbey Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title