Haberler

Yazıcı'dan Sorunlarının Unutulmamasını İsteyen Esnafa, "Hard Diskli" Espri

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, 27 çeşit ücretsiz ulaşım kartı kullanıldığı için mağdur durumda olduklarını açıklayan özel halk otobüsleri esnafıyla bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, 27 çeşit ücretsiz ulaşım kartı kullanıldığı için mağdur durumda olduklarını açıklayan özel halk otobüsleri esnafıyla bir araya geldi. Esnafın sorunlarını dinleyen Yazıcı'ya bir esnafın, "Sorunları bir kenara yazsak da unutmasak" demesi üzerine Yazıcı'nın esprili bir dille başını göstererek, "Ben unutmam, benim hard diskim var" demesi esnafı güldürdü.

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, İstanbul'daki özel halk otobüslerinde 27 çeşit ücretsiz ulaşım kartı kullanıldığı için mağdur durumda olduklarını belirterek, sorunlarına 5-6 gün içinde çözüm bulunmaması halinde "çalışmama eylemi" yapacaklarını açıklayan Özel Halk Otobüsleri esnafıyla bir araya geldi. Kağıthane Nurtepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa Yazıcı'nın yanı sıra AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Ömer Faruk Aydemir, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş ve özel halk otobüsleri esnafı katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Ömer Faruk Aydemir, özel halk otobüsleri esnafının sorunlarıyla ilgili olarak, "Sorunlarınız kanunla ve bürokrasiyle çözülür, çözülmeyecek bir şey yok. Ancak karşınızdaki insanın kırılması halinde bu durum o kişiyi bulmadan çözülebilecek bir şey değil" dedi.

"EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİMİZ KARDEŞLİĞİMİZ"

Hayatı Yazıcı da, açılış konuşmasının ardından özel halk otobüsleri esnafının sorunları hakkında konuşma yapacağı esnada bir esnafın, "İnşallah işimiz hallolur da, her şey hallolur" demesi üzerine, "Onlar büyük olaylar değil, bunu oy işine bağlamayalım. Bunlar bizim için küçük işler, böyle yapma. Ben çok önemli bir şey söylüyorum. İşiniz mutlaka olur, bağlanır bunlar bizim için basit. Bizim en büyük zenginliğimiz bütçemizin ve milli gelirimizi büyüklüğü değildir. Bizim en büyük zenginliğimiz 78 milyon insanımızın kardeşliğidir. Bunu hiçbir şeyle ölçemeyiz. Çözüm süreci de 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının eşit yurttaşlar olarak kardeşliğinin pekiştirilmesi projesinin adıdır. Bizim sözümüzü teröristler için yapmıyoruz ki, insanımız için yapıyoruz" dedi.

"BEN UNUTMAM BENİM HARD DİSKİM VAR"

Esnafların Katma Değer Vergisi (KDV) ile ilgili sorunu için ise Yazıcı, "Özel halk otobüslerinin kanunen tanımının yapılması da bana göre çok doğrudur" diye konuşmasını sürdürdüğü esnada bir esnafın, "KDV alıyoruz ama KDV veriyoruz diye bir kenara yazsak da unutmasak" demesi üzerine Yazıcı'nın esprili bir dille başını göstererek, "Ben unutmam, benim hard diskim var" demesi salondakileri güldürdü.

"TALEPLERİNİZDE HAKLISINIZ"

Ücretsiz yolcu taşınması konusunda da Yazıcı, "Ücretsiz taşıma size yüklenemez. Bu anayasaya göre angaryadır. Ben bu 3 talebi de haklı görüyorum. Tabi ben bunu çözdüm, ettim diyecek konumda da değilim. Şu anda sadece milletvekili adayıyım, partinin MYKY üyesiyim. Ancak ben bunu sizin adınıza takip edeceğim. Konuyla ilgili yönetmeliğin ne aşamada olduğunu ilgili bakan arkadaşımı arayarak bir çözüme ulaşılacak bir durum olunca dernek başkanını arayacağım. Bu hükümet bir seçim hükümetidir. Neredeyse yarıya yakını bürokrattır ve bağımsızdır. Seçime de şurada 1 hafta kaldı, inşallah halledeceğim" ifadelerini kullandı.

"ERİŞİLEMEYECEK BİR YERDE ASLA OLMAMALIYIZ"

Esnafın İBB Başkanı Kadir Topbaş'a ulaşamadığını dile getirmesi üzerine Yazıcı, "Bu duruma üzüldüm. Kadir bey bizim çok başarılı bir başkanımızdır. Muhtemelen bir iletişimsizlik muhtemelen vardır. Ben bunu başkana ileteceğim. Bu durumun olmaması lazım. Bizim kapımızın herkese açık olması gerekir, erişilemeyecek bir yerde asla olmamalıyız. Bu durumu da başkanla görüşeceğim" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Faruk Aydemir Kağıthane İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title