Haberler

Yalnız Değilsin Sıla!

Yeşim Mutlu

Yeşim Mutlu

Fotoğrafçı Influencer Dijital İçerik Üreticisi
24.11.2020 02:27

Instagram'da ardı ardına Sıla Gençoğlu paylaşımları görünce bir dakika neler oluyor diyerek hemen paylaşımlardaki etikete tıklayarak konuyu anlamak istedim. Sıla; hayatındaki insanın fiziki şiddetine maruz kaldığını anlatan bir paylaşım yapmıştı. "Lanet olsun" dedim içimden keşke okuduklarım gerçek olmasaydı, ama ne yazık ki gerçekti. Çok üzgün ve çok öfkeli olmam Sıla'nın yaşadığı durumu değiştirmiyor. Kim olursa olsun şiddet şiddettir.

Sıla'nın paylaşımın ardından 17 saat geçti. Sıla bu paylaşımıyla fiziksel ya da duygusal şiddet gören, istismara maruz kalan, hakkı yok sayılan binlerce kadının sesi oldu. Susmadığı ve dile getirdiği içinde çok kadına ilham oldu. Ama ya yaşadıkları?

Sıla'nın yaşadıklarını anlayabilmek için yaşamış olmak gerekir. Peki bunlar ne zaman bitecek?Hiç bitmeyecek, bu satırları yazarken bir kadın boşandığı eşi tarafından sokak ortasında öldürülecek, diğer kadındayak yiyecek, diğer kadın aldatılacak. Erkek inkar edecek, yalan söyleyecek, çok sıkışırsa da kaçacak gidecek. Çünkü erkekler davranışlarının sorumluluğunu her zaman kadına yükleyecek.

Kadınlar güvenmek istedikçe erkekler hoyratla kadına hakaret etmeye devam ediyor bu ülkede. Şiddet hep yanı başımızda. Kadına şiddeti yıllardır konuşuyoruz, bunun bir hastalık olduğunu, erkeğin yaralarının ya da travmalarının en yakınındaki kadına şiddet göstererek düzelmeyeceğini öğrenmeli artık erkekler.

Düşünün ki ; Du¨nya sagˆlık o¨rgu¨tu¨ne go¨re tu¨m du¨nyada bireysel s¸iddete en fazla maruz kalan kesim kadınlar. Sadece Sıla'nın başına gelmedi gelmeyecek, yine kimler yaşayacak bilmiyoruz. Ama bilin ki şiddeti yaşayan bir ömür boyu bunu unutmuyor. Bir zamanlar sevdiğin, değer verdiğin, sevmelere doyamadığın erkek seni yeri geliyor ayakları altında sürüklüyor. Kadınlardan uzun yıllar acısı ve izleri silinmiyor.

Sıla da, ben de şiddet gören kadınlar da sizi affetmeyecek. Şiddet asla normalleştirilmeyecek ve kabul edilmeyecek. Görmeye bile tahammül etmeyeceğiniz erkeklerin hayatınızdan uzak olması dileğim.

Yalnız değilsin Sıla.

title