Haberler

2021'de Dünyada ve Türkiye’de neler olacak?

Yeşim Mutlu

Yeşim Mutlu

Fotoğrafçı Influencer Dijital İçerik Üreticisi
13.12.2020 05:18

"2021'de Dünyada ve Türkiye'de neler olacak? "diye sorduğumda sevgili Gülden Güneren" Domino Etkili 2021" bizi bekliyor diye cevapladı. Zor bir seneyi geride bırakıyoruz. 2021'de yaşayacaklarımız umarım 2020'yi aratmaz.

Sizi Gülden Güneren'in "Dünya ve Türkiye olarak büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtik, geçmekteyiz." satır başlığıyla söyleşimizin ikinci bölümüne alayım.

Gülden Hanım' a yeniden çok teşekkür ederim.

2021'de Dünyada ve Türkiye'de neler olacak?

Dünya ve Türkiye olarak büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtik, geçmekteyiz.

Geride bırakıyor olduğumuz yılın devamı niteliğindeki yeni bir yıla giriş yapıyoruz. Ama bu sefer daha güçlüyüz, yüksek bir farkındalığımız var. Artık ceplerimizde deneyimlerimiz ve seçeneklerimiz ile dolu doluyuz.

Jüpiter ve Satürn'ün 21 Aralık 2020 de Kova burcuna geçmesiyle birlikte yepyeni bir Dünya düzenine geçişin kapısı aralanıyor. Toprak elementinin sabit, kapitalist yanlarına tutunmayı bırakıyoruz. Kova çağına geçiyoruz. En son 800 yıl önce yine hava elementinde bir araya gelen bu iki gezegen, bizlere yaratıcılığın, bilgi ile harmanlanıp, teknolojinin desteği ile yepyeni bir döngü başlatacak.

2021 yılında çok önemli gezegen hareketleri toplumlar üzerinde büyük etkiler yaratacaktır. Yeni Dünyanın şeklini belirleyecek önemli günlere şahitlik edeceğiz.

Girmekte olduğumuz yeni dönem ile birlikte, sabit ve geleneksel düşünceye sahip yöneticilerin yerini, genç dinamik yeni yöneticiler ve politikacılar alacak. Hak ve özgürlüklere değer veren liderlerin Dünya sahnesinde gözükmesi toplumları umutlandıracaktır.

Kova çağına giriyoruz. Kova demek; teknoloji, özgürlük, insan hakları, birlik dayanışma, dijital bilgi, bilim adamları, Hava Yolları, dâhiler, dünya dışı keşifler demektir.

İnsanlığın teknoloji içerisinde evrilmesine şahitlik edeceğiz. İçten dışa evriliyoruz. Bu yıl, TransHuman kavramıyla daha çok karşılaşacağız. İnsan bedenine uyumlanabilecek yeni teknolojik bazı aparatlar ile teknolojinin günlük yaşamı daha kolaylaştırabileceği günlere ilerliyoruz. Filmlerdeki sentetik robot kavramı artık bizlere çok da yabancı olmayacak.

2021 yılına girer girmez, günümüz bankacılık sisteminin değişmesi söz konusu, kova çağına uygun daha farklı teknolojik sisteme bürüneceğini göreceğiz. Toplumlar, ekonomik daralma ile birlikte teknolojik değişimlere ayak uydurmakta zorlanabilir.

Dünya üzerinde "para" kavramının gitgide değişeceğine şahitlik edeceğiz. Bu süreç bir anda olmasa da, bu değişimi yıllar içerisinde yaşayacağız.

Bu yılda güçlü hava olayları gerçekleşecek. Kimi hava yolu şirketlerinin ekonomik olarak zorlandıklarını göreceğiz. Kimi hava yolu şirketleri de, yolcuların özgür ulaşım haklarında yeni standartlar ya da mecburi kurallar getirecekler. Bununla birlikte şehir içi ve yurt dışı yolculuklarında yeni uygulamalar, vergiler vevize işlemlerinde yeni standartlar gündeme gelecektir.

Bilim insanlarının göz önünde olacağı 2021 de, zeka göçleri de gözlemlenecek.

Dünya dışı ile yapılacak yeni keşifler, yeni bilgiler bir çoklarımızı heyecanlandıracak.

Domino etkisi altında ABD'nin yaşayacağı ekonomik krizin, bir çok Dünya ülke ekonomisine etkisi olacaktır.

İkizler – Yay aksında gerçekleşecek tutulmalar ile Dünya gündemine; göç, dini fanatizm, ırkçılık, akademisyenler, medya ve iletişim organları, okullar ve eğitim ile ilgili konular gelecektir.

Eski sistemi yıkarak, özgürleşerek, reformlar ve devrimler, yenilikler ile birlik olmak isteyen halkın bir araya gelişleri, başta birçok Avrupa ülkesi toplumları olmak üzere Dünyanın birçok farklı ülkesinde de görülecektir. İnsanlar seslerini ve güçlerini birleştirmenin etkisini fark edecek. Birlik olmanın gücünü hissedecekler.

Dünya askeri olaylarla çalkalanırken, diplomasinin tıkandığı birçok durumlara şahitlik edeceğiz.

Covit-19 ile olan birlikteliğimiz 2021'de de devam edecek. Artık daha deneyimliyiz. Tedbirlerimizi kendimizin alacağı bir süreç. Önümüzdeki yılın sonbaharında bir rahatlama olacaktır.Bu süre içerisinde tanımlanamayan, covit-19 dan bağımsız yeni türlerdeki hastalıklar zaman zaman Dünyanın farklı yerlerinde görülecek.

Türkiye 2021

Türkiye'nin 8.evindeki Satürn'ün kova burcuna geçmesiyle ve Uranüs ile sert açılar alacak olması, vergiler, finans ve bankacılık konularında yeni ve sıra dışı oluşumları gündemimize taşıyacak.

Toplumun yeni sisteme alışması biraz zaman alacaktır. Ekonomik açıdan Türkiye'yi maalesef biraz zorlu bir sene bekliyor. Halkın yeni vergiler ve uygulamalar karşısındaki sınavları devam edecektir.

Eğitim sisteminde bazı değişikliklere gidilebilir. Yıl içerisinde farklı formüller denenecek. Süre gelmekte olan pandemi nedeniyle 2021 yılında da eğitime uzaktan devam edilecektir. Bazı zamanlarda açılma kararı alınsa da yeniden kapatılacak ve dijital ortamdan devam edilecektir.

2021 yılında tüm Dünya da ve Türkiye'de, eski sistemi yıkarak özgürleşmek, reformlar ve devrimler, yenilikleri temsil eden Uranüs gezegenin alacağı açılar gündemimizde olacak. Sivil toplum örgütlerini sık sık birlik çağrısı yaparken izleyeceğiz. Ocak ayının ikinci haftasıyla birlikte Uranüs'ün özgürleşme çığlıkları duyulmaya başlayacaktır.

Şubat, Haziran, Aralık 2021 tarihlerinde Uranüs'ün Satürn ile yapacağı sert kare açılar ile toplum içinde sarsıcı sistem değişiklikleri başlatacaktır.

Özgürlüklere duyulan özlem toplumları bir araya getirecektir. Yenilikçi kısıtlamaların, özgürlük için güçlü bir dürtü uyandıracağı bu tarihlerde, bireyler birlikte daha güçlü olabileceklerini keşfedecekler.

Ülkemiz genç bir ülke olduğu için, toprak enerjisi hala hareketlidir. Deprem ile yaşamayı deneyimleyen birçok ülke gibi bizim de bu sene içerisinde yaşama ihtimali olan bazı deneyimler sonucu, önlemlerimizi almalı ve yaşam alanlarımızı güçlendirmeliyiz.

Uranüs- Satürn karelerinin hissedileceği Şubat, Haziran ve Aralık aylarında bazı tektonik hareketlilikler olabilir.

5 Kasım 2021 Akrep Yeni ayı ve19 Kasım 2021 Boğa burcundaki Ay tutulması depremsellik açısından oldukça dikkat çekicidir.

Bu dönemlerde düğümlerin yay-ikizler hattındayken tutulmalarda önemli rollerinin olması yenilikleri, bilgiyi ve erdemi, bilimdeki gelişmeleri ortaya çıkaracaktır.

Bu yıl içerisindeki Jüpiter (erdem) – Uranüs (özgürlük) gezegenleri arasındaki açılar bireylerin uyanışına vesile olacaktır.

2021 bireylerin inançları ve özgürlükleri doğrultusunda yeni bir yolculuğa çıkacakları yıl olacak. İçsel yolculuklarında, bütün olmanın gerekliliğini keşfedecekler. Yaraların yardımlaşma ile daha çabuk sarılacağını. Birlik olunursa daha güçlü olunduğunu görecekler. Kolektif ile olan bağlarının güçlendirirken, bireysel olarak da ne kadar değerli olduğuna uyanacaktır.

2021 de kolektif bilinç dışındaki birçok sembolleri, real dünyamızda, icatlar ve sanat eserleri olarak görebileceğiz. Oldukça heyecan verici gelişmeler kapımızda. Yıllar önce filmlerde hayal ürünü olarak izlediğimiz birçok kare bu sene itibari ile günlük yaşamlarımızda da var olacak.

Hem akılalmaz yeni teknolojik gelişmeleri hem de yenilikçi rüzgarları ile bizleri bekleyen rengarenk bir yıl var önümüzde. Birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam ettiği, her birimizin hak ve özgürlüklerine saygı duyduğumuz sağlıklı ve mutlu güzel bir yıl temenni ediyorum.

Yıldızınız daima parıldasın.

Karma Astrolog - Gülden Güneren

title