Haberler

Hayatı güzelleştirmek belli ölçülerde elimizde

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
11.05.2022 03:28

Nasıl bakarsak öyle görüyoruz hayatlarımızı. Elimizde olmayan şeyler için üzülmek yerine elimizde var olan ve kıymetini zaman zaman unuttuğumuz şeylere dikkatimizi verdiğimizde kendimizi daha iyi hissediyor ve bu açıdan bakıldığında hayatımızı güzelleştiriyoruz. Ayrıca çok ufak tefek dokunuşlar yaparak daha sağlıklı, daha kaliteli bir hayat sürmenin mümkün olduğuna inanıyorum. Hazır bahar gelmişken ve havalar ısınmışken dışarıda daha fazla zaman geçirmek ve biraz daha fazla spor yapmak gibi.

Çevrenizde mutlaka hayatı çok seven, yaşam enerjisi ile dolu insanlar vardır, onlarla daha fazla zaman geçirerek sırlarına vakıf olmaya çalışın. Nasıl düşünüyor ve nasıl hareket ediyorlar, yaşamın getirdiği zorluklarla başa çıkma yöntemleri neler?

Yeşil ve mavi renkler insana huzur verir; güzel bir hayatın olmazsa olmaz parçalarından birisi de huzurdur şüphesiz. Deniz kıyısında dolaştığınızda ya da bol çiçekli, ağaçlı bir parkta bir iki tur attığınızda kendinizi hemen daha iyi hissetmeye başlarsınız.

Zamanı verimli değerlendirmek de güzel bir hayatın parçasıdır. Çalışmak, çalışmıyor olsak bile anlamlı şeyler üretmek, zamanı iyi kullanmak için biraz daha erken kalkmak, bazı günlerin güneşin doğuşunu izlemek hatta. Özlediğimiz insanları aramak, sormak, biraz daha fazla zaman geçirmek sevdiğimiz insanlarla. Yaz meyvelerinden güzel bir salata yapmak, sağlıklı beslenmeye başlamak, sağlıklı hissetmek sandığımızdan daha önemlidir.

Mor salkımların rüzgarla taşınan kokusunu duymak için bile dışarı çıkmaya değer bu bahar aylarında. İmkanlarınız çerçevesinde tatil planları yapmak da insanı keyiflendirir.

Yeni şeyler öğrenmek kendimi iyi hissetmeme neden oluyor, yeni bir ilgi alanı da olabilir. Ayrıca özgüvenimizi geliştirmek, konfor alanını terk edecek cesareti sergilemek gibi alt unsurları da var hayatı güzelleştirmenin.

Hayal etmek ve keşfetmek, keşfettiklerimizi anlatmak, paylaşmak, kalabalık bir sofrada gülmek eğlenmek, müzik dinlemek, kitap okumak, güzel bir hayat için listeyi uzatmak mümkün elbette.

Hazır bahar gelmişken, havalar ısınmışken ve salgın hafiflemişken hayatınızı güzelleştirmek için yapabileceğiniz neler var, en azından üzerinde düşünüp bir liste yapın. Sizi motive edecek bir iki fikir ve düşünce bulmaya çalışın.

Hayatınızla ilgili güzel değişimler yaşayacağınız harika bir dönemin başlangıcı olmasını dilerim.

Sevgi ile kalın.

title