Haberler

Hayalleriniz size rehberlik yapsın

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
29.06.2022 11:53

Hayatta en çok önem verdiğim şeyler arasında hayallere inanmak, onların bize rehberlik etmesine izin vermek, hayallerin peşinden gitmek ve gerçekleştirmeye çalışmak geliyor. Eğer hayattaysak pek çok şeyin mümkün olduğuna inanıyorum. Buna dair hikayeler okuduğumda mutluluğum artıyor.

Peki sizin tozlanmış hayalleriniz hangileri? Hadi gelin bugün hayaller sandığımıza şöyle bir göz atalım, havalandıralım, ne var ne yok şöyle bir bakalım, hangilerini hala gerçekleştirebiliriz bir düşünelim.

Gelin bugün kendimizi gerçeklikle çok fazla sınırlandırmadan sanki her şey mümkünmüş gibi düşünerek (çoğu zaman öyledir zaten) hayal kuralım. Hayata karşı pozitif bir duruş sergilemek dediğimizde bunu bir tutam hayal olmadan yapmak oldukça zordur zaten. İnsan hayalleri için emek harcadığında, onlara az da olsa yaklaştığını hissettiğinde hayata pozitif bakmak ve iyimser bir tutum takınmak kolaylaşıyor.

Hayallerinizin size rehberlik edebilmesi için öncelikle onları tanımlamalısınız, aralarından bir veya iki tanesini gözünüze kestirin, biraz araştırma yapın, neler yapabileceğinize dair fikirlerinizi yazın ve güvendiğiniz bir iki kişi ile paylaşın.

Şu an nasıl bir durumda ve nerede olursanız olun eminim ki sizi heyecanlandıran hayallerinizin bir kısmına ulaşabilirsiniz. Biraz hazırlık yapın. Bu hazırlığın içinde gerekli eylem adımlarını belirlemek, bol bol okumak ve araştırmak, destek alabileceğimiz kişilerin listesini yapmak olsun. Hayallerinize sıkıca sarılın ve onların size rehberlik yapmasına izin verin.

Her zaman söylediğim gibi bir yerlerden başlayın sonra da, başlamak için şartların mükemmel duruma gelmesini veya kendinizi tam olarak hazır hissetmeyi beklemeyin, belki böyle bir şey hiç olmayacak, zaten gerek de yok. Siz yola çıktıktan sonra yolunuz aydınlanacak ve doğru yolda ilerliyorsanız olumlu tesadüfler de peşinizi bırakmayacak.

Her hayal kendisini gerçekleştirecek umutlu ve cesur bir insan bulur, gelin o insanlardan birisi de siz olun.

Sevgi ile kalın.

title