Haberler

Anne ve babanın size verdiği enerji

Prof. Dr. Serhat Yüksel

Prof. Dr. Serhat Yüksel

İstanbul Medipol Üniversitesi
18.05.2021 09:46

Sizlere daha önce enerji ekonomisine yönelik farklı konularda bilgiler vermeye çalıştım. Bugün ise sizlerden müsaade isteyerek başka bir konuya değinmek istiyorum.

Bugün sizlere anne ve babanın bir insana verdiği enerjiyi paylaşmak istiyorum. Bu konuyu seçmemin en temel nedeni de pazartesi günü babamı COVID salgını yüzünden kaybetmiş olmam.

Yıllardır enerji ekonomisi ile ilgili kapsamlı araştırmalar yapmaya çalışıyorum. Bu çerçevede;

• Bir ülke nasıl enerji elde eder?

• Bu enerji en düşük maliyetle nasıl temin edilir?

• Bu enerji en etkin bir şekilde nasıl kullanılır?

tarzında sorulara cevap aramaktayım.

Şu son 10 günde çok ciddi bir şekilde anladım ki benim enerjimin ana kaynağı annem ve babamdan geliyormuş.

Bugün ben bir şeyler yapabildiysem eğer tamamen onların sayesindeymiş. Bunu lafta hepimiz söylüyoruzdur muhtemelen. Fakat bu durumun ciddiyetini ise yaşayınca anlıyormuşuz. Babamın hastalık sürecinde son 10 gündür yaşadıklarım bana bunları öğretti.

Ben yıllarca her gün bir şeyler yazıp okuyabiliyorken, şu son 10 günde ilk defa elime bir şey alamadım. Bırakın akademik makaleleri, okuduğum kısa mesajlara bile odaklanamadım.

Demek ki ben de enerjimi anne ve babamın sağlıklı ve huzurlu olmasından alıyormuşum! Aslında onların sağlıklı olması bizim en büyük nimetlerimizdenmiş.

Bu lafı çok defa duymuşsunuzdur ama ben tekrar etmek isterim ki onların kıymetlerini yaşarken bilmek gerekir. İnanın ki bu acı tecrübeyi yaşayınca çok zor oluyor.

Son olarak, babama ve tüm ölmüşlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Makamları cennet olsun inşallah.

title