Haberler

Gençlerimiz gelecek için mücadeleye hazır, yeter ki yanlarında olalım…

Burcu Kösem

Burcu Kösem

CEO / Dünya Eko A.Ş
18.05.2022 09:31

Gençlerimiz gelecek için mücadeleye hazır, yeter ki yanlarında olalım…

Geçtiğimiz hafta Girişimcilik ve İnovasyon Kulubü'nün davetlisi olarak Kabataş Erkek Lisesi'ndeydim.

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelerek eğitim hayatlarına burada devam eden, birbirinden zeki, gelecekle ilgili hayalleri olan ve bu hayallerini Kabataşlılık kültürü ile bütünleştiren bu gençlerle birlikte olmanın benim için ayrıca önemli bir yanı vardı.

Kabataş, benim gençliğimde hayalini kurduğum bir okuldu. O sınıflarda, o sıralarda oturmayı ve "Hangi okula gidiyorsun?" dediklerinde gururla "Kabataş" demeyi çok arzulamıştım. O gün için Kabataşlı olamamıştım belki ama benim gibi hayalleri olan, yarınlara azimle-inançla yürüyen, kardeşlikten beslenen, var olanı yeterli görmeyip kendisi de üzerine bir şey koymayı amaç edinen Kabataş'ın vizyon sahibi öğrencilerine seslenmek üzere hayalini kurduğum okuldaydım…

Başarısızlık, başarıya giden yolda sadece bir durak…

Ve bugün; vizyon, misyon, iletişim, global düşünme gibi girişimciliğin ana unsurlarının yanı sıra, mutluluk ve başarı kavramlarını da tartışmaya açarak interaktif bir konuşma yapmak oldukça keyifli oldu. Konfor alanından çıkmış ve mücadele veren bu gençlere, konfor alanından çıkmanın yaratıcılığı tetikleyeceğini ve girişimci ruhun 'hep daha fazlası vardır' diyenlerin ortak özelliği olduğunu anlatmak daha kolaydı benim için. Başarısızlığın, başarıya giden yollardaki başlangıçlar ya da ara duraklar olduğunu, dolayısıyla bir sonuç olmadığını ve yorulmadan devam edenlerin hedeflerine mutlaka ulaşabileceklerini hatırlatmak ayrıca önemliydi.

Deneyim paylaşımı gençlerimiz için ilham kaynağı

Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü, -gençlerden öğrendiğim kadarıyla- dört yıl önce kurulmuş. Bugüne kadar çok sayıda üst düzey yönetici ve şirket başkanı ağırlamışlar kulüplerinde. Üç gün süren bu etkinliklerde deneyim paylaşımı, tecrübe aktarımı kadar sosyal paylaşımlar da onlar içinilham kaynağı konuların başında geliyor. Bu sohbetten sonra, sizler çok sayıda kardeş, onlar da her zaman ulaşabilecekleri abla ve abilere sahip oluyorlar.

Öğretmen ya da yöneticilerimiz 'rol model' olmalı

Evet, Kabataş Erkek Lisesi'nde bulunmak, pırıl pırıl gençlerle sohbet etmek, hayallerine ortak olmak ve katkıda bulunmak büyük bir mutluluktu benim için. Ancak, bu mutluluğun içerisinde bir de burukluk söz konusuydu ve hissedilen bu burukluk hali bir eksiklikten kaynaklanıyordu.

Bu organizasyonu gerçekleştiren öğrencileri kucaklayan, davet edilen misafirlerin gözü önünde öğrenciye "yanınızdayım" mesajını veren bir idareci eksikliğiydi hissettiğim…

Doğrusu gittiğim okul etkinliklerinde asıl birlikte olmak ve sohbet etmek istediğim öğrenciler olsa da, tek bir yöneticinin bile organizasyon alanında olmaması biraz şaşırttı beni.

Özellikle Kabataş Erkek Lisesi gibi ülkemizin farklı illerinden gelen ve bir kısmı yatılı olarak eğitim hayatına devam eden, birbirinden başarılı bu gençler için öğretmenler ve idareciler aile büyükleri gibi olurlar. Ve hatta belki de zaman zaman bir aile ferdinden çok daha önemli hale gelir ve hayatlarının şekillenmesinde büyük bir rol üstlenirler.

Gençler bugünümüz, gençler geleceğimiz…

En çok ihtiyaç duydukları dönemde onlara eğitim ile birlikte ihtiyaç duydukları sevgiyi, ilgiyi, şefkati verecek ve yollarına ışık tutacak eğitmenlere ihtiyaçları var.

Kabataş da bunu veren ve vermeye devam edecek olan en iyi eğitim adreslerinden biri…

Umuyorum ki benim yaşadığım bu örnek bir kez yaşanmış olsun ve öğrenciler, ufuklarını genişletmek için attıkları adımlarda kendilerini yalnız hissetmesinler. Onları her daim bilgi ile donatacak, sevgi ile de destekleyecek öğretmenlerini ve okul idarecilerini her zaman yanı başlarında hissetsinler…

title