Haberler

Yaşlı Adamın Hayatını Kaybettiği Kaza Güvenlik Kamerasında

Konya'da bir cipin yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı adama çarparak ölümüne neden olduğu trafik kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kaza, 26 Temmuz Çarşamba günü saat 10.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Yaka Mahallesi Yaka Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yaka Mahallesi'ndeki evinden eski arkadaşlarıyla buluşmak için çıkan 80 yaşındaki Yaşar Şahinöz, otobüsü binmek için yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada bir üniversitede profesör olan Aydan Ö. idaresindeki 42 DND 34 plakalı cip, ara sokaktan kontrolsüz bir şekilde caddeye çıkınca yolun karşısına geçmek isteyen Yaşar Şahinöz'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşerek ağır yaralanan Yaşar Şahinöz, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırıldığı sırada kalbi duran Yaşar Şahinöz'ün sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından tekrar kalbi çalıştırıldı. Beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan Yaşar Şahinöz yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kaza sonrası cip sürücüsü Aydan Ö. adlı kadın, polise verdiği ilk ifadesinde yaşlı adamın önüne atladığını söylediği öne sürüldü. Polisteki ifadesinin ardından savcılığa sevk edilen Aydan Ö.'nün tutuklanma talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

"Sürücünün serbest bırakılmasına üzüldük"

Kazada babasını kaybeden emekli öğretmen Hasan Hüseyin Şahinöz, olaydan sonra sürücünün kendilerine gelip ne bir taziye bulunduğunu ne de bir özür dilediğini söyleyerek, sürücünün serbest bırakılmasına üzüldüklerini ifade etti. Kazadan sonra büyük üzüntü yaşadıklarını dile getiren Hasan Hüseyin Şahinöz, "Olay 26 Temmuz 2017 Çarşamba günü saat 10.30 civarında oldu. Babam Yaka Mahallesindeki bahçemizden, çarşıya arkadaşlarını ziyaret etmek ister ve şu güzergahtan gelir. Otobüs durağına geçmek için kaldırımdan iki adım attığı anda tali yoldan beyaz cip ile çıkan hanımefendi, kendisi akademisyen buradan kontrolsüz çıkarak hızlı bir şekilde babama kaldırıma iki adım kala vurmuş. Babam beyin kanaması ile hastaneye kaldırılır ve hastanede yapılan müdahaleler sonucunda hayatını kaybetti. Sonuçta kaza mahallinde hanımefendi, 'Ben vurmadım. Ben durdum amca geldi bana vurdu' diyerek ifade vermiş. Dutlukır Polis Merkezinde görevli polisler gelip villadan kamera görüntülerini almış. Görüntüleri savcı beye iletmişler. Buna rağmen bu hanımefendi tutuklanmamış" şeklinde konuştu.

"Türk adaletinin mutlaka tecelli edeceğini inanıyorum"

Babasını trafik kazasında kaybeden Hasan Hüseyin Şahinöz, "Aradan bir gün sonra ben kendim bu villaya giderek aynı görüntüleri CD'ye aktardım ve savcı beye tekrar vicdani rahatsızlığımı belirterek, babamı dikkatsizlik sonucu ölümüne sebebiyet vermiş olan bu hanımefendinin tutuksuz kalmasına itiraz dilekçesini yazdım ve görüntülerle beraber savcı beye izlettim. Çok açık ve net görülüyor ki babama hanımefendinin vurarak babamın ölümüne sebebiyet verdiği çok aşikar olarak izlenmektedir. Türk adaletinin mutlaka tecelli edeceğini inanıyorum. Dünyevi veya uhrevi adaletin, ilahi adaletin muhakkak tecelli edeceğini ve Cenabı Allah'ın her şeye kadir olduğuna inanıyorum. Her şeyin üzerinde Türk adaleti ve hukukunun doğru tecelli etmesini istirham ediyorum" dedi.

Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Cadde üzerinde işyeri bulunan ve olaya şahit olduğunu ifade eden Fikret Aydoğdu ise, "O gün olayı gördüm. Çalışıyordum, çalıştıktan sonra oturuyorduk. Çay içerken buradan ansızın bayan çıktı. Sekiz saniye falan ancak sürdü sürmedi veyahutta yönümü döndürdüm zaten amcaya vurdu. Amcanın kafasını tam kaportanın üzerinde gördüm. Amca arka üstü düştü" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, kazadan sonra ortaya çıkan güvenlik kamerası görüntülerinde yolun karşısına geçmek isteyen Yaşar Şahinöz'e ara sokak çıkışında bir süre araçların geçmesini bekleyen cipin kontrolsüz bir şekilde caddeye çıkarak çarptığı görülüyor. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Meram 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title