Haberler

Şırnak'ta Organ Bağışı ve Nakli Haftası Kutlamaları

Şırnak Sağlık İl Müdürlüğü, 'Organ Bağışı ve Nakli Haftası' münasebetiyle "Bir hayat da siz armağan edin" sloganıyla panel düzenledi.
Bir otelde düzenlenen etkinliğe; Şırnak Valisi Hasan İpek, AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice...

Şırnak Sağlık İl Müdürlüğü, 'Organ Bağışı ve Nakli Haftası' münasebetiyle "Bir hayat da siz armağan edin" sloganıyla panel düzenledi.

Bir otelde düzenlenen etkinliğe; Şırnak Valisi Hasan İpek, AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kentteki sağlık hizmetleri konusunda hiçbir şikayetle karşılaşmadığını kaydeden Vali İpek, sağlık çalışanlarına gayretleri için teşekkür etti. Vali İpek, "Başta İl Sağlık Müdürümüz ve tüm sağlık çalışanlarımızı yaptıkları bu hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. İnanın sizlerle gurur duyuyorum. Yanıma gelen insanlar diyorlar ki, sağlık çalışanlarımız, bizlere çok güler yüzle davranıyor. Hastanelere gittiğimizde gayet iyi karşılanıyoruz diyorlar. Sağlık hizmetleriyle ilgili bugüne kadar hiçbir şikayet almadım. Orta yaştakiler çok iyi hatırlar. insanlar doktor görmek için sabah namazında kuyruklara giriyorlardı. Öğleden sonra iki dakika doktora görünebiliyorlardı. Bir doktor 160-170 hastaya birden bakıyordu. Hasta ve doktor bu durumdan rahatsızdı. Bugün itibariyle sağlık çalışanlarımızın güler yüzü ve devletimizin sağladığı hastane, aile sağlık merkezleri sayesinde eski günlerle kıyaslanmayacak derecede gayet iyiyiz. Sağlık hizmetlerinin daha da iyi olmasını temenni ediyoruz. Şırnak Valiliği olarak ve devlet olarak, üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Devletin sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanlarının bu kadar bilinçli ve hevesli olmaları, bu ülkede sağlık hizmetlerinin çok daha ileri gideceğine bizleri inandırıyor ve umut veriyor" dedi.

"140 KİŞİ ORGAN BAĞIŞINDA BULUNDU"

İl Sağlık Müdürü Ahmet Barış da, Türkiye'nin sağlık alanında yaptığı reformlarla, son yıllarda adını dünyada sıkça duyuran bir konuma geldiğini belirtti. Barış, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla yapılan çalışmalarda 140 vatandaşın organ bağışında bulunduğunu kaydederek, şöyle konuştu:

"Yine organ naklinin etik ve hakkaniyetli bir şekilde yürütülmesine yönelik tedbirler kapsamında ulusal nakil koruma sitemimiz var. Gerçekleştirilen nakillerde toplanan nakil sayısına baktığımız zaman Türkiye dünyada ilk 3-4 ülke arasında yer alıyor. Ancak kadavradan yapılan nakillerde ise ülkemiz gelişmiş ülkeler arasında son sıralarda yer alıyor. Kadavrada yapılan nakillerde oldukça geri olmamıza rağmen canlı yapılan dönerlerin sayısı fazla olduğundan dolayı bu sayımız yüksek çıkmaktadır. Son on yıldaki rakamlara baktığımız zaman kadavradan 6 bin 800 civarında canlıdan ise 17 bin 240 civarında bir organ nakli yapılmış. Şırnak'ta bugüne kadar kadavradan nakil yapılan veri sayısı bir kişi o da aramızdan İdil ilçemizdedir. Bunun dışında hayatta iken organ naklini bağışlayan kişi sayısı bu güne kadar 5 kişiydi. Bu hafta ilimizin kent merkezinde stantlar açtık. Halkımızla buluştuk, halkımıza anlattık bu konuyu. Son 4 gün içerisinde Şırnak'ta tam 140 vatandaşımız organ bağışında bulundu. Bu Şırnak için yetersiz ama geçmişle kıyasladığımız zaman güzel bir rakam."

15 Ekim 2010'da İdil'de okuldan eve dönerken trafik kazasında ağır yaralanarak beyin ölümü gerçekleşen ve 3 kişiye organlarıyla hayat veren Gurbet Yavuz'un babası Şükrü Yavuz da, kızının organlarını bağışladığı için pişman olmadığını dile getirerek, "Gurbet'in babasıyım. Kendim İdilliyim. Şırnak'ta ilk organ bağışını kızım aracılığıyla biz yaptık. Hiç pişman değiliz. Bu Allah içindir, menfaat için değildir. Herkes böyle olmalı. Bu organlar toprak olacağına can olsun. İhtiyacı olanlar için böyle daha iyi olur. Herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Vali Hasan İpek tarafından Şükrü Yavuz'a plaket verilirken, ardından panele geçildi. Panelde Sağlık Müdürü Ahmet Barış, Diyarbakır Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Nurettin Ay ve Şırnak Müftüsü Abdullah Kaplan, organ bağışı konusunda vatandaşları bilgilendirdi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Şükrü Yavuz Ahmet Barış Hasan İpek Ak Parti Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title