Haberler

Mevlana'dan etkilenen ABD'li Katolik papaz Müslüman olup Konya'ya yerleşti

Güncelleme:

Hazreti Mevlana'nın 22.kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ile ABD'de tanışan Katolik papaz Prof. Dr. Craig Victor Fenter İslam dinini seçerek 'İsmail' ismini aldı.

ABD'de Hazreti Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ile tanışan Fenter, Dünyaca tanınan tasavvuf âlimi Mevlana ve İslam diniyle ilgili bilgileri almaya başladı ve böylece İslam'a geçiş sürecine girdi.

ŞEB-İ ARUS TÖRENİNDEN ETKİLENEN FENTER İSLAMİYETİ SEÇTİ

ABD'nin Kuzey Karolina eyaletinde 1955'te dünyaya gelen ve Los Angeles'ta büyüyen Fenter, ailesinin isteğiyle Katolik okuluna giderek papaz oldu. Akademik eğitiminin sonunda profesör olan Fentez, üniversitelerde din eğitimi vermeye başladı. Eğitimlerine ve profesör olmasına rağmen içinde bir boşluk olduğunu hissetmeye başlayan ve arayışlara giren Fenter 2004 yılında ABD'de Hazreti Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru ile tanıştı. Bayru'nun daveti üzerine 2005'te geldiği Konya'da Şeb-i Arus törenlerini izledi. Şeb-i Arus töreninden ve atmosferinden etkilenen Fenter, 2006 yılında Müslüman oldu.

HAYATIMI ARAYIŞLA GEÇİRDİM

Çocukluğundan itibaren iyi bir Hristiyan olarak yetiştirildiğini anlatan Fertez, " Rahipliği öğrenmek için ruhban okuluna gittim. Tanrı'ya inanıyordum ama bir şeyler doğru değildi.Öğrencilerime öğretmeye çalıştığım bilgiler bana hiç mantıklı gelmiyordu. Hayatımı arayışla geçirdim" sözlerini söyledi.

Mevlana'dan etkilenen ABD'li Katolik papaz Müslüman olup Konya'ya yerleşti

MEVLEVİLİĞİ DAHA İYİ YAŞAYABİLMEK İÇİN KONYA'YA YERLEŞTİ

Törenlerde tanıştığı'Mevlevi Dedesi'Nadir Karnıbüyük'ten İslamiyet ve Mevlevilik hakkında dersler alan Fertez Mevlana'ya daha yakın olmak için Konya'ya yerleşti.

Fertez Konya'ya yerleşmesiyle ilgili şu sözleri söyledi:

"Artık biliyordum ki; Mevlana yolu, Muhammed yolu. Gerçeğin bu olduğunu bildiğim için de bir sonraki yıl Müslüman oldum. Mevlana'ya yakın olmak için Konya'ya yerleştim. Olmam gereken yer burası."

HAZRETİ MEVLANA KİMDİR?

Muhammed Celâleddîn-i Rumi (30 Eylül 1207 - 17 Aralık 1273),bilinen adıylaMevlânâ 30 Eylül 1207 tarihinde Horasan'ın Belh bölgesinde, günümüzde Afganistan sınırları içinde kalan Belh şehrinde doğmuştur. 13. yüzyılda yaşamış Fars,Sünni, Müslüman şair, fâkih, âlim, ilahiyatçı ve Sufi mutasavvıf. Kendisinin etkisi yalnızca bir ulusla veya etnik kimlikle sınırlı kalmayarak pek çok farklı millete ulaştı, yedi yüzyılı aşkın bir süredir takdirle karşılandı. Şiirleri dünya çapında onlarca dile birçok kez çevrildi ve zaman zaman çeşitli farklı biçimlere dönüştürüldü. Kıtaları aşan etkisi sayesinde günümüzde ABD'de "en çok tanınan ve en çok satan şair" hâline geldi.

İslam tasavvufunun en önemli ve en büyük yapıtı kabul edilen Mesnevi'yi yazan Mevlana,Mesnevî bittiği zaman yaşlanmış ve sağlığı bozulmuştu. 17 Aralık 1273'te de öldü. Mevlânâ'nın vefat ettiği gün olan 17 Aralık, düğün gecesi anlamına gelen ve sevgilisi olan Rabb'ine kavuşma günü olduğu için 'Şeb-i Arûs' olarak anılır.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

mevlana Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title