Haberler

Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler, 55 yıllık kan davası son buldu

Güncelleme:

Muş Tabanlı köyünden Ökmen ailesi ve Muş Eşmepınar köyünden Şenşoy ailesi arasında 55 yıldır devam eden kan davası, bölgenin önde gelen din alimleri ve kanaat önderlerinin araya girmesi ile son buldu. Camide düzenlenen törende iki aile üyeleri de Kur'an-ı Kerim'in altından geçti.

Muş'ta iki kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davası, bölgenin önde gelen din alimleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle 55 yıl sonra barışla son buldu.

MİLLETVEKİLLERİ VE KAYMAKAM DA ORADAYDI

İstanbul Sultanbeyli'deki Orhangazi Camii'nde düzenlenen törene AK Parti İstanbul Milletvekili Yahya Çelik, AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın, Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, bölgenin önde gelen kanaat önderleri, din alimleri ve Ökmen ailesi ile Şenşoy ailesinin bireyleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler, 55 yıllık kan davası son buldu

KUR'AN-I KERİM'İN ALTINDAN GEÇTİLER

Kuran-ı Kerim'in okunmasından sonra her iki ailenin üyeleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek bir birleriyle tokalaşıp barışı ilan etti. Yapılan duanın ardından taraflar aynı masada yan yana oturup barış yemeği yedi.

Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler, 55 yıllık kan davası son buldu

"BÜTÜN DÜNYAYA, BÜTÜN İNSANLIĞA ÖRNEK OLSUN"

Barışın tahsis edilmesinde emeği geçen isimlerin başında gelen Yedi Bölge Yedi Kardeş Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Çağdaş Toplu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "55 yıldır devam eden kan davasının son bulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bu anlamlı barışın bütün dünyaya, bütün insanlığa örnek olması temennisi ile inşallah" ifadelerine yer verdi.

Kur'an-ı Kerim'in altından geçtiler, 55 yıllık kan davası son buldu

Muş Anadolu Yakası Dernek Başkanı Yılmaz Bozyiğit de barışın kalıcı olmasını temenni ettiklerini belirterek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Yaşam

Sultanbeyli Muş Hukuk Toplum Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

Abdullah KARAMAN:

Kürtler, 100 yıl geçmesine rağmen dar ağaçlarında asılmalarına rağmen özünden, örfünden ve İslami değerlerinden vazgeçmediler. Kim ne derse desin bugünün İslam sancağı Kürtlerin elindedir. Harika bir millettir.

368
790
yanıtYanıtla
mehmet türkel:

Hangi islami değerden bahsediyorsun kan davası islami değermi,Peygamberimizin s.a.v ilk yasakladıklarından biride kan davasıdır,senin değerin bumu .Kendi ülkesini teröre boğdular ( milletine bağlı olan kürt kardeşlerim istisna) senin islami değerin bumu,sen geçmişte kalmışsın biraz bugüne dön ve bak islami değerler kaldımı.

yanıt571
yanıt85
Cenk Güner:

Ya sen ne anlatıyorsun ya. Yıllık yakalanan suçlunun %70 i kürt kökenli. İslam sancağı dar ağacının harika bir millet kanısının falanın filanın ne alakası var.

yanıt371
yanıt118
Halo Dayı:

Kuranın altından geçince mi bu kanıya vardın. Kuranı Kerim okunsun diye indi altından geçin diye değil. hurafeci seni

276
36
yanıtYanıtla
Murat Celik:

Yakın zamanda tekrar eskiye dönerler

164
51
yanıtYanıtla
Sentello Djhalou:

Doğu daki fakirlik çok olunca ve eğitim yatırımı yapilmayinca insanlar eski kanunları benimsedi.. Kürtlere laf atan insanlar Şeriat istiyor kıssas istiyor ama kürtlerin uyguladığı kıssas ı cahillik olarak görüyor. . Biri evladiniza kıyıp 10 sene bile yatmadan çıksa siz kabul edermisiniz..

103
43
yanıtYanıtla
Sinan Arslan:

Yani bu nedenle suçu olmayan başka bir insanı öldürmek gerekli öyle mi. Empatin var mı bilmiyorum ama senin baban birini öldürdü diğerleri seni mi öldürmeli.

yanıt64
yanıt12
Sentello Djhalou:

Sinan Arslan evet karşı taraf haklıdır. . Ya kan parası verecek barışacaksın yada kestikleri cezaya razı olacaksın sonra da sen ceza keseceksin

yanıt8
yanıt60
Ergun Ozdemir:

Sentello djhalou senin zeka seviyene gerçekten hayran kaldım! Ozaman parasi maddi gücü olan vursun canini sıkanı ödesin kan parasini bumu çözüm yazik yazik nasil bir zihniyet?

yanıt60
yanıt2
Narter Nart:

İslam Hukuku' nda ve günümüz hukukunda Suç ve Cezanın Şahsiliği ilkesi vardır. Yani bir kişinin işlediği suçtan yakınlarının cezalandırılamaması kuralı... Kan davası bir şeriat uygulaması değildir. Yobaz zihniyetli insanlarının kinlerini çıkarmak ve çıkarlarını korumak amacıyla yaptıkları ve genelllikle kafalarına göre kutsadıkları VAHŞETTİR.

yanıt55
yanıt3
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title