Haberler

Konya'da Apartman Yangınında Lütfi Elvan'ın Annesi Etkilendi

Güncelleme:

Konya'da bir apartman yangınında Hazine ve Maliye eski Bakanı Lütfi Elvan'ın annesi Samiye Elvan'ın evi de etkilendi. Yangının çıkış nedeni ise elektrik kontağı olabilir.

KONYA'da dün bir sitedeki apartmanın 8'inci katında çıkan yangın, Hazine ve Maliye eski Bakanı Lütfi Elvan'ın annesi Samiye Elvan'ın (91) evine sıçradı. Dumanların kapladığı dairede Bakan Elvan'ın annesi, kardeşi Osman Elvan (59), Yeğeni Nuri Taha Elvan (27) ile 10'uncu katta oturan ablası Ayşe Hayriye Servi  (63) yeğeni Sema Servi (41) ve bina sakini Recep Çetin dumandan etkilendi. Hastaneye kaldırılan Samiye Elvan'ın kan değerlerinin düzelmesi için kontrol altında tutulduğu öğrelirken, yakınları ve bina sakini taburcu edildi. Yangının çıkış nedeninin ise elektrik kontağı olabileceği üzerinde duruluyor.

Yangın, dün saat 18.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Öğretmenevleri Mahallesi Zeynettin Sokak'taki Altındamla Konutları'nda çıktı. Sitedeki 11 katlı apartmanın 8'inci katında çıkan yangında alevler kısa sürede üst katlara sıçradı. Dumanları fark edenler durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken polis ekipleri de çevre güvenliği alarak binayı tahliye etti. Apartmanın 9'uncu katında oturan eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın annesi Samiye Elvan ile evde bulunan kardeşi Osman Elvan, yeğeni Nuri Taha Elvan ile 10'uncu katta oturan ablası Ayşe Hayriye Servi, yeğeni Sema Servi ve bina sakini Recep Çetin dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen eski bakanın yakınları ve bina sakini sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Samiye Elvan, hastaneye kaldırılan yakınlarının ve dumandan etkilenen bina sakininin durumunun iyi olduğu öğrenildi. İtfaiye ekipleri 1 saat süren çalışma sonucu yangını kontrol altına aldı.

KONTROL AMAÇLI HASTANEDE

Dumandan etkilenen eski bakanın annesi Samiye Elvan'ın durumunun iyi olduğu ancak yükselen kan değerlerinin düşmesi gerektiği için hastanede kontrol amaçlı gözetim altında tutulduğu öğrenildi. Elvan'ın yakınları Osman Elvan, Ayşe Hayriye Servi, Sema Servi, Nuri Taha Elvan ve bina sakini Recep Çetin'in yapılan kontrollerinin ardından taburcu olduğu belirtildi.

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve polis ekipleri, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Ancak yangının neden çıktığı konusunda araştırmalar sürüyor. Yangının çıkış sebebi, itfaiye ve polis ekiplerinin düzenleyeceği raporun ardından kesinleşecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Maliye Konya İtfaiye Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title