Haberler

Kendi Kök Hücresiyle Hayata Tutundu

Konya'da bir kişi, kendi ayağından alınan kök hücrenin boğazına nakledilmesiyle hayata tutundu.
Konya'da yaşayan Mehmet Baysal (59), 2006 yılında bel ağrısı şikayetiyle doktora gitti.

Konya'da bir kişi, kendi ayağından alınan kök hücrenin boğazına nakledilmesiyle hayata tutundu.

Konya'da yaşayan Mehmet Baysal (59), 2006 yılında bel ağrısı şikayetiyle doktora gitti. Durumu giderek ağırlaşan Baysal, yürüme yetisini kaybederek yatağa düştü. İlk olarak Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilaç tedavisi, daha sonra Ankara'da radyoterapi tedavisi gören Mehmet Baysal, ardından Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği ameliyatın ardından düzelerek sağlığına kavuşan Baysal, yaklaşık 2 ay önce yeniden rahatsızlandı. Yeniden Meram Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Baysal'a ilik nakli olması gerektiği söylendi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Kök Hücre Nakli Ünitesi'ne yatan Mehmet Baysal, kendi ayağından alınarak boğazına nakledilen kök hücreyle yeniden sağlığına kavuştu.

Yaşadığı zorlu günleri anlatan Mehmet Baysal, ilk ameliyatını 2006 yılında olduğunu ifade ederek, "Ankara'da ışın tedavisi gördüm. Daha sonra burada ameliyat oldum. Burada 1 ay kadar yattım. Durumun ağırlaşıyor, felç olabilirsin dediler. Beni tekrar ameliyat ettiler. Ameliyattan sonra iyi oldum. Ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilaç tedavisi gördüm. Doktorlar daha sonra ilik nakli olmam gerektiğini söyleyerek beni Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Kök hücreyi kendi ayağımdan aldılar. Nakil gerçekleştikten sonra çok şükür şimdi iyiyim" dedi.

Mehmet Baysal'ın eşi Aysel Baysal ise, eşinin zor günler geçirdiği anlatarak, 2006'da rahatsızlanarak yürüyemediğini anlattı. Meram Tıp'ta ayrı ayrı zamanlarda 15'er gün yattığını belirten Baysal, "Burada dediler ki, ışın tedavisi olması lazım. Burada olmadığı için Ankara'ya gittik. 15 gün de Ankara'da ışın tedavisi gördü. Sonra buraya ameliyat olması için tekrar yatırdık. İkinci ameliyattan sonra iyi oldu. 6-7 sene iyiydi. Ondan sonra yine başladı. Önce Selçuk Tıp'a sevk ettiler. Orada ilaç tedavisi gördü. Daha sonra buraya sevk ettiler. İlik nakli olacak dediler. Burada doktorlar inceledi. 6 ay bekledik ardından ilik nakli yapıldı. Şimdi iyi Allah'a çok şükür. Doktorlarımız, hemşirelerimiz çok ilgilendi" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mehmet Baysal Meram Yaşam Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title