Haberler

İstanbul'da bütün ilçelere örnek olacak proje! Lise öğrencileri 2 haftada tamı tamına 23 ton atık topladı

Güncelleme:

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından karbon ayak izini düşürme, küresel ısınmanın yavaşlatılması ve daha yaşanabilir bir dünya için başlatılan 'Sıfır Atık Ligi'nde lise öğrencileri ilk iki hafta 23 ton atık topladı.

Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte lise öğrencilerinin geri dönüşüm, karbon ayak izini düşürme, küresel ısınmanın yavaşlatılması konularında farkındalığını artırmak için Türkiye'de bir ilk olan ödüllü 'Sıfır Atık Ligi' yarışması düzenledi. Yarışma kapsamında, gençler 5 kişilik takımlar halinde 5 hafta boyunca topladıkları atık karşılığında puanlar toplayarak büyük ödüller kazanmaya hak kazanacaklar.

İKİ HAFTADA 23 TON ATIK TOPLANDI

Aralık ayının ikinci haftası başlayan yarışmada iki hafta geride kaldı.Tuzlalı liseli öğrenciler, yarışmanın birinci haftasında plastik, metal ve cam ambalaj topladılar. İkinci hafta ise kağıt, karton ve kitap topladılar. Venedik ödüllü yarışmada kıyasıya yarışan öğrenciler ilk hafta 5,5 ton, ikinci hafta ise 18 ton atık topladılar. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, öğrencilere destek vermek amacıyla toplanan atıkların teslim alındığı alana giderek gayretlerinden dolayı gençleri tebrik etti.

İstanbul'da bütün ilçelere örnek olacak proje! Lise öğrencileri 2 haftada tamı tamına 23 ton atık topladı

"DAHA TEMİZ KAYNAKLAR BIRAKMAK ZORUNDAYIZ"

Yarışmaya katılan öğrencilere yaptıkları işin ne kadar kıymetli olduğunu anlatan ve gençlerle bir süre sohbet eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Dünyada artık karbon ayak izimizi azaltmak zorundayız. Sera gazı etkisi yapan tüm kimyasallarla üretim yapan tesislerde dünyanın ekolojik dengesini ve sera gazı etkisini artıracak olan tüm üretim bantlarını, üretirken ve tüketirken karbondioksit emisyonuna dikkat edilmesi gereken bir dünyada yaşıyoruz. Sürdürülebilir bir yaşam ve dünya için gelecek nesillere daha temiz hava, daha temiz kaynaklar bırakmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da bütün ilçelere örnek olacak proje! Lise öğrencileri 2 haftada tamı tamına 23 ton atık topladı

"GENÇLERİMİZ BÜYÜKLERİNE ÖRNEK OLUYORLAR"

Başkan Yazıcı, "Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin başlattığı sıfır atık çalışması ve dünyada 30 Mart tarihinde kabul edilen Sıfır Atık Günü bizim için çok kıymetli. Gençlerimiz ile beraber Tuzla'da bu farkındalığı en iyi şekilde oluşturabilmek için yarışıyoruz. Bu kategorilerin ilkinde 5,5 ton plastik toplandı. Plastikler doğaya ve denizlere karıştığında yağmurla beraber tüm gıdalara, flora ve faunaya, tüm hayvanların ve bitkilerin yapısına girebiliyor. Dolayısıyla plastiğin mutlaka geri dönüşüme alınması lazım. Hemen peşinden ikinci haftada kağıt ve kağıt ürünleri topladılar. Bunun içerisinde koliler, kullanılan çantalar veya defter gibi tüm kullanılan kağıt ürünleriyle de 18 ton kağıt toplanması gurur verici. Ben yarışmaya katılan tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. Bu yarışta hem kendilerini, hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakırken, şu anda büyüklerine de büyük örnek oluyorlar. Bu farkındalığı oluşturdukları için gençlerimizi tebrik ediyorum. Dünya artık 23,5 ton daha dengeli diyebiliriz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Şadi Yazıcı İstanbul Dünya Tuzla Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (2)

sade vatandaş:

insanlar çöplerini saygısızca sokaklara atıyor kim olursa olsun bunu yapanın topluma saygısı olmayan görgüsüz insanlar olduğunu düşünüyorum ayrıca kaldırımda yürürken yolun sağını kullanmak gerekir bunu bize elli sene önce öğretmenlerimiz üstüne basa basa öğretmişlerdi

3
0
yanıtYanıtla
emmi:

atıkları belediye toplasın ne işe yarar bunlar-çocuklara daha iyi eğitim için ne yapılabilir bunlara biraz kafa yorun-farkıkndalık falan diyede gelmeyin

0
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title