Haberler

Edirne'nin 146. parkı Vali Fahri Yücel Parkı açıldı

Güncelleme:

Edirne Belediyesi tarafından yapılan Edirne'nin 146. parkı Vali Fahri Yücel Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Şükrüpaşa Mahallesi'ne yapılacak olan Atatürk Kent Parkı müjdesini verdi.

Edirne Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Edirne'nin 146. parkı Vali Fahri Yücel Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışı gerçekleştiren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan bir müjde daha geldi. Gürkan, Şükrüpaşa Mahallesi'ne kent park yapılacağını ve bu kent parkın isminin de 'Atatürk Kent Parkı' olacağını söyledi. Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı da Belediye Başkanı Recep Gürkan'a Edirne'ye kazandırdığı hizmetler için teşekkür ederek, Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın önümüzdeki dönem de belediye başkanı olması temennisinde bulundu.

'Çocuklar Özgür Büyüsün, Özgür Çocuklar Olsun' sloganıyla yola çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyetin çocuklarına nefes alabileceği, özgürce oyunlar oynayabileceği yeni alanlar yaratmaya devam ediyor. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Edirne'nin 146. parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Vali Fahri Yücel İlkokulu'nun karşısında yer alan parka, 2000-2004 yılları arasında Edirne'de görev yapan, kente yaptığı hizmetlerle Edirnelilerin gönlünde taht kuran, Edirne'nin Fahri Hemşehrisi Vali Fahri Yücel'in ismi verildi.

Vali Fahri Yücel Parkı'nın açılışını geleceğin teminatı çocuklarla birlikte yapan Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada yaptığını konuşmada çocuklara, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Küçük hanımlar, küçük beyler… Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir bahtının aydınlığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız" sözüyle seslendi.

20 yıl önce Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevini yürüttüğünü ve Merhum Vali Fahri Yücel ile birlikte Vali Fahri Yücel İlkokulu'nun projesinde yer aldığını belirten Gürkan, "Bu okulun projesinden, yer seçimine, ihalesine, binanın yapılmasına kadar bütün aşamalarında ben de vardım. 2004 yılında Valimiz Fahri Yücel,  rahmetli olunca bu okula Valimizin ismini verdik. Vali Fahri Yücel, Edirne'ye ciddi katkıları olan, Edirnelilerin gönlünde unutulmaz izler bırakan, taht kuran, çok değerli bir insandı. Buradan bir kez daha rahmetli Valimiz Fahri Yücel'i rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhu şad olsun" dedi.

MAHALLE MUHTARINDAN GÜRKAN'A TEŞEKKÜR

Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı İrfan Tasmalı da "Şuanda önünde bulunduğumuz okul, Vali Fahri Yücel İlkokulu. Bu okulun yapıldığı zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığında Müdür Yardımcılığı görevini yapan Sayın Recep Gürkan'dı. Yatırımlara o bakıyordu. 1 yılda bu okulu mahallemize kazandırdı" dedi.

Belediye Başkanı Recep Gürkan'a yaptığı yatırımlar için bir kez daha teşekkür eden Tasmalı, "Burada emeği geçen belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Sayın Recep Gürkan'a da çok teşekkür ediyorum. Çok büyük yük altına girdi. Kanalizasyonu, yağmur suyu toplama hattını, içme suyu hattını yaptı. Şuanda da yolları ve kaldırımları yapıyor. Mahallemize çok büyük parklar kazandırdı. 15 Temmuz Parkını biliyorsunuz. Gençlerimiz, yiyeceğini, içeceğini alıp orada vakit geçiriyorlar. 15 Temmuz Parkı'nda bir ihtiyacımız daha var. Başkanımız Recep Gürkan'a söyledim. Lala Şahin Paşa Camii civarına bir tuvalet yapacağız. Gençlerimizin bu ihtiyacını da Başkanımız çözecek" dedi.

Kaynak: ANKA / Yaşam

Edirne Belediyesi Vali Fahri Yücel Recep Gürkan Edirne Belediye Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title