Haberler

Buca Belediyesi Marmara Depremi'ni Anma Etkinlikleri Düzenledi

Güncelleme:

Buca Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BUCAKUT), 17 Ağustos Marmara Depreminin 24. yıl dönümünde çeşitli etkinlikler düzenleyerek deprem gerçeği konusunda farkındalık oluşturdu.

17 Ağustos Depremi'nin 24. yılında Buca Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BUCAKUT), deprem gerçeğini bir kez daha masaya yatırdı.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın talimatıyla afet durumlarına acil müdahale etmek amacıyla kurulan BUCAKUT, çeşitli etkinliklerle 17 Ağustos Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenleri anarak deprem gerçeği konusunda farkındalık yarattı.

Şirinyer, Gediz Sevgi Yolu ve Demokrasi Meydanı'nda kurulan stantlarda vatandaşlara afetlere hazırlık ve afet bilinci konularında bilgilendirmeler yapılarak broşür dağıtıldı. Demokrasi Meydanı'nda kurulan stantta da depremde kullanılan arama-kurtarma araç ve teçhizatları sergilendi.

PANEL DÜZENLENDİ

Buca Hasanağa Bahçesi'nde ise "Deprem Gerçeğine Hazırlıklı Olmak" konulu bir panel düzenlendi. İzmir Afet Bilinci Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği Başkanı Servet Ertaş moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; Kuzey Ege Arama Kurtarma Derneği'nden Ajlan Alpay, Rota Arama Kurtarma Derneği'nden Alper Şahin, Menderes Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Göksu, Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Dr. Ülkümen Rodoplu ve Bucakut Arama Kurtarma ekibinden Aysun Gündoğdu konuşmacı olarak katıldı.

Panelde depremde hayatını yitiren canlar anılarak, deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler, depreme dirençli yapılar, depreme ne denli hazırlıklıyız konuları ele alındı.

Kaynak: ANKA / Yaşam

Buca Belediyesi Marmara Deprem Yerel Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title