Haberler

Bigadiç 4. Et ve Süt Festivali Başlıyor

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde "Etin ve sütün başkenti" ana temasıyla gerçekleştirilecek 4. Bigadiç Et ve Süt Festivali, 11-12-13 Mayıs tarihleri arasında Bigadiç'te yapılacak.

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Ak Parti Bigadiç İlçe Başkanı Neşet Akbıyık, İlçe Tarım Müdürü Tezcan Koç, İbrahim Özkula ve Et ve Süt Festivali Komite Başkanı Recep Saylak ile birlikte Balıkesir'de bir kahvaltı salonunda basın toplantısı düzenledi. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Bigadiç Belediyesi olarak ilçede yaptıkları hizmet çalışmalarını ve yapacakları projeleri görselleri ile birlikte basın mensuplarına anlattı. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, 4. Et ve Süt festivalinin 10 Mayıs Perşembe günü Balıkesir Toplu Taşıma Merkezinden festival kapsamında Bigadiç'te yarışacak olan Rahvan atların Milli Kuvvetler Caddesi, Anafartalar Caddesi ve Kapalı Spor Salonunun önüne kadar gösteri yaparak başlayacağını açıkladı.

"Bigadiç, Hidroterapi merkezi olacak"

Başkan Avcu ilçeye yapılacak olan hidroterapi merkezinin müjdesini verdi. Bigadiç termal tedavi merkezi olacağı müjdesini vererek, Hisarköy Termal tesislerinde şuanda Çinli hastaların bulunduğunu ve Termal tesisleri için rezervasyon yapmadan gelecek vatandaşların mağdur olabileceğini belirtti. Başkan Avcu 11-13 Mayıs günleri yapılacak olan festivalin Cuma namazı sonrası yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacağını belirterek, Festivalde gün boyunca paramotor ve yamaç paraşütü gösterileri, fotoğraf sergisi, rahvan at yarışları, Ziraat Fakültesi öğretim görevlilerince panel ve söyleşiler, Mehteran ve halk oyunları gösterileri, en güzel buzağı, koç ve kuzu, oğlak ve keçi yarışmaları, yöresel et yemekleri ve sütlü tatlı yarışmaları olacağını kaydetti.

Başkan Avcı, "Et ve Süt festivaline rekor katılım bekliyoruz"

Başkan Avcu, Et ve Süt festivaline Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılmasını beklediklerini söyledi. Festivalde yaklaşık 40 bin vatandaşı ağırlamayı düşündüklerini belirterek, gelen misafirlere kavurmalı pilav, gözleme, pişi, süt ikramları olacağını açıkladı.

Başkan Avcu, Festivale katılımın her yıl artarak devam ettiğini belirterek, "Var olan etimizi, sütümüzü tanıtmak, süt tüketimi arttırmak, Bigadiç'i bütün dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için ellerinden geleni yapıyoruz. Türkiye'de de en çok bor Bigadiç'te. Bizim bor madenimiz dünyanın en kaliteli boru. Dünya rezervinin yüzde 40'ı Türkiye'de bu rezervin önemli bölümü ilçemizde üretiliyor. Bu festival ile bir tarım kenti olan Bigadiç'imizin et ve sütünü tüm ülkeye tanıtmak için yapıyoruz. Geçen yıl ilçemizde 30 bin kişiyi misafir ettik inşallah bu yıl 40- 50 bin kişiyi Bigadiç'te yapılacak festivale gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İsmail Avcu Balıkesir Bigadiç Termal Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title