Haberler

Yasadışı Dinleme Soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, yasadışı dinlemelere ilişkin 20 ilde yürütülen operasyonlar sonucu gözaltına alınan polislerden 9’u savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı, 24 zanlı ise mahkemeye sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, yasadışı dinlemelere ilişkin 20 ilde yürütülen operasyonlar sonucu gözaltına alınan polislerden 9'u savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı, 24 zanlı ise mahkemeye sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, yasadışı dinlemelere ilişkin 20 ilde yürütülen operasyonlar sonucu gözaltına alınan, 33 polisten 9'u savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 24'ü mahkemeye sevk edildi. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Avukat Murat Araç, "Müvekkillerimizden yaklaşık 54 kişi gözaltına alınmış, 20 tanesi emniyetteki işlemlerin hemen ardından serbest bırakılmış, sevk edilenlerin savcılığa getirilenlerin içinden 9 kişi salıverilmiş. Geri kalan neredeyse 24 kişinin tamamı da tutukluluğa sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı.

"DİNLEMELERİN TAMAMI DA BİR MAHKEME KARARINA DAYALIDIR"

Dinlemelerle ilgili olarak, basın ve yayın organlarında yanlış bilgilendirmelere yer verildiğine değinen Araç, "Öncelikle kamuoyunun şu konuda bilgilenmesi gerekiyor: Kamuoyu uzun zamandır yanlış bir bilgilendirmeyle zannediyor ki halk polis bir odaya geçiyor. Kulağında bir kulaklık hiç olmayacak bir şekilde sanki birilerini dinliyormuş gibi bir intiba veriliyor. Bu yayınları biz de üzülerek basın yayın organlarından takip ediyoruz. Ancak bütün kamuoyu şunu iyi bilsin ki, önleme dinlemeleri dediğimiz bu dinlemelerin tamamı da bir mahkeme kararına dayalıdır. Yani mahkeme verdiği kararla Ahmet'in, Mehmet'in her kimse dinlenmesine karar vermiştir ve bu görevi olan polis de bu işi yapmıştır. Öncelikle bu yanlış bilgiyi derhal düzeltelim" şeklinde konuştu.

"FOTOKOPİ EVRAKLAR GÖSTERİLİYOR"

Avukat Mustafa Kocadağ ise dosyanın içeriği hakkında bilgi verdi. Kocadağ, "Yapılan bu soruşturma polis başmüfettişleri tarafından hazırlanan ve tamamı mahkeme kararıyla alınan hükümlerin incelenmesi, denetlenmesi neticesinde savcının önüne gelmiştir. Başka hiçbir belge yok dosyada. Sorulardan anladığımız kadarıyla bunu söylüyoruz. Dosyada gizlilik kararı alındı, müvekkillerimize yöneltilen sorulara cevap vermek için görmek istediğimiz belgeler gösterilmiyor. Fotokopi evraklar gösteriliyor. Malumunuz Anayasa'nın 123. maddesi idareye kanunla verilmeyen bir yetkinin, idare kurumlar tarafından kullanılamayacağını çok açık bir şekilde düzenlemiştir. Buna rağmen müfettişler, hakim kararını denetleyerek soruşturma yapmışlardır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Araç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title