Haberler

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ta Bu Ay

Güncelleme:

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ta eylül ayı etkinlikleri.

5 Eylül Pazartesi

Söyleşi

Fütürizm

Konuşmacı: Prof. Kemal İskender

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Kemal İskender, Sanat Tarihi Konuşmaları Dizisi'nin bu etkinliğinde, 20. yüzyıl başlarında Kübizm'den türetilmiş ve yapay olarak oluşturulmuş, hız, hareket, kentleşme, gürültü gibi modern kent hayatına dair öğelere öncelik tanımış bir akım olarak Fütürizm'i irdeliyor.

14 Eylül Çarşamba

Fotoğraf Okumaları: W. Eugene Smith

Konuşmacı: Merih Akoğul

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Merih Akoğul'un hazırlayıp sunduğu Fotoğraf Kulübü etkinliği, bu sezondan itibaren yepyeni formatıyla karşınızda.

Fotoğraf Okumaları adı altında gerçekleşecek olan bu seride Akoğul, dünya fotoğrafına yön vermiş önemli fotoğrafçıların unutulmaz karelerini ele alıp, onların teknik ve estetik okumalarını yapacak.

Yeni etkinlik dizisinin ilk konuğu, fotoğraf tarihinin gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden W. Eugene Smith. Etkinlikte Fotoğraf Okumaları'nda yaptığı önemli foto-röportajlarıyla fotoğraf sanatının gerçek ustalarından biri kabul edilen Smith'in1950 yılında çektiği İspanyol Köyü'nden seçilen üç fotoğrafı, Smith'in hayatı ve gerçekleştirdiği röportajları ele alınacak.

17 Eylül – 30 Kasım 2011

Sergi

Aktif Strüktürler v1.1: Akustik Formasyon / İstiklâl Caddesi

Augmented Structures v1.1: Acoustic Formation / İstiklâl Avenue

Yapı Kredi Kültür Merkezi, 12. İstanbul Bienali ile eş zamanlı olarak ses getirecek bir enstalasyona ve sergiye ev sahipliği yapıyor. Bu sergi projesi kapsamında Yapı Kredi Kültür Merkezi'nin Galatasaray'a bakan cephesinde mimari yapıyı görsel ve işitsel performansla aktif hale getiren bir enstalasyon sergilenecek. Günün belli bir zamanında İstiklal Caddesi'nde kaydedilmiş ses kayıtlarından yola çıkarak hazırlanan bir grafik, binanın dış cephesinde bir hafta boyunca, üç boyutlu olarak gösterilecek. Türünün Türkiye'deki ilk örneği olan enstalasyonun sergisi ise, 17 Eylül - 30 Kasım 2011 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

19 Eylül Pazartesi

Sergi Söyleşisi

Aktif Strüktürler

Konuşmacılar: Refik Anadol, Alper Derinboğaz

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi 18.30

Yapı Kredi Kültür Merkezi

12. İstanbul Bienali ile eşzamanlı olarak Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Aktif Strüktürler v1.1: Akustik Formasyon / İstiklâl Caddesi sergisi kapsamında sanatçı Refik Anadol ve mimar Alper Derinboğaz, bu söyleşiyle sanatseverlerle buluşuyor.

Mimaride ve yeni medyada güncel teknolojilerin aktif kullanımı ile eş zamanlı bir kırılma yaşanıyor. Birbirinden bağımsız iki ayrı pratik olmasına karşın, son dönemde birbiri içinde eriyen yeni bir alan tanımlamaya başlandı. Bunun sonucunda çıkan ürünler ise izleyiciye, yaşanmamış deneyimler öneriyor. Bu mimarlık ve yeni medya arakesitinde öncü bir iş olma özelliği taşıyan Aktif Strüktürler Serisi ve arka planının tartışılacağı söyleşide aynı zamanda önemli akademisyenlerin bu güncel düzlemle ilişkili tartışmalarını da izleyebilirsiniz.

21 Eylül Çarşamba

Söyleşi

Şimdilerde Ne Yazıyorlar?

Konuşmacı: Yalçın Tosun

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Şair ve yazarlar, yeni başladıkları, üzerinde çalıştıkları, yayımlamak üzere oldukları kitaplarını okurlarıyla paylaşıyor. "Şimdilerde ne yazıyorlar" diye merak ettiğimiz yazarlar masalarındaki ve çekmecelerindeki dosyaları anlatıyorlar. Yazarların sırlı dünyası, çalışma odaları okurlara açılıyor. Günümüz öykücülüğünün önde gelen isimlerinden Yalçın Tosun "Şimdilerde Ne Yazıyorlar?" başlıklı etkinlik dizisinin yeni konuğu oluyor. 21 Eylül Çarşamba günü saat 18.30'da okurlarıyla buluşacak Yalçın Tosun son dönemdeki çalışmalarını anlatacak ve sorulara yanıt verecek.

26 Eylül Pazartesi

Söyleşi

Yeni Sinemacılar: Murat Saraçoğlu

Moderatör: Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel

Konuşmacı: Murat Saraçoğlu

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel'in düzenlediği sinema söyleşilerinin bu ayki konuğu şu günlerde çekimleri devam eden "Yangın Var" filminin yönetmeni Murat Saraçoğlu.

Yönetmen, 1970 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Bölümü'nü bitirdi. 1991'den bu yana sinema sektöründe çalışıyor. Uzun yıllar asistanlık ve yardımcı yönetmenlik yaptıktan sonra yönetmenliğe geçti. Ayrıca 1999 yılında "Yaşar Nabi Nayır Hikâye Armağanı"nı kazandı. Hikâyeleri Varlık, Edebiyat ve Eleştiri gibi dergilerde yayımlandı. 2002 yılında çıkan ilk kitabının adı Salacak - Harem.

SİNEMA FİLMLERİ

2011 - 72.Koğuş

2009 - Deli Deli Olma

2008 - O Çocukları

2008 - 120

2011 - Yangın Var

TV DİZİLERİ

2010 - Hanımeli Sokağı

2008 - Geç Gelen Bahar

2007 - İki Yabancı

2007 - Eksik Etek

2006 - Memleket Hikayeleri

2005 - Ateşli Topraklar

2005 - Kayıtdışı

2005 - Yanık Koza

2004 - Şubat Soğuğu

2004 - Son Yaprak

2003 - Sınırlı Aşk

2003 - Hekimoğlu

28 Eylül Çarşamba

Söyleşi

Sanat = Gelenek ve Yenilik Çatışması

Konuşmacı: Prof. Kemal İskender

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Kemal İskender, Sanat Tarihi Konuşmaları Dizisi'nin bu etkinliğinde, sanatı gelenek ve yenilik çatışması başlığıyla ele alıyor.

Sanatın iki kaynağı tabiat ve sanatın kendisidir. Sanat tabiattan yüzde 10, kendisinden yüzde 90 oranında öğrenir. Bu öğrenmenin temeli de taklide dayanır. Sanat taklitle başlar ancak sanatın kendisi taklit değildir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title