Haberler

    Yankı Pürsün: 'Söz Sahibi Olmak İçin Sandığa Gidin'

    SEÇİM çalışmaları kapsamında yoğun bir çalışma sürecine giren FDP Hessen milletvekili adayı Türkiye kökenli Yankı Pürsün, eyaletin başlıca sorunlarını; eğitim, uyum ve ulaşım olarak sıraladı.

    SEÇİM çalışmaları kapsamında yoğun bir çalışma sürecine giren FDP Hessen milletvekili adayı Türkiye kökenli Yankı Pürsün, eyaletin başlıca sorunlarını; eğitim, uyum ve ulaşım olarak sıraladı. Doğduğu kent Frankfurt'tan direkt aday olan Pürsün, siyasetçilerin ve devletin görevinin, insanı merkeze almak olduğunu söyledi. Pürsün, "İnsanlar nasıl ve nerede yaşıyorsa hizmet oraya götürülmeli. İnsanlar belli merkezlerde yaşamak zorunda bırakılmamalı" dedi.

    'SEÇİLECEĞİME İNANIYORUM'

    FDP'nin 2013'te Federal Meclis dışında kalmasından sonra hatalarını gördüğünü ve yeni bir program hazırladığını anlatan Pürsün, şöyle konuştu: "Parti büyüyor. Biz seçim öncesi söylediklerimizi seçilince unutan değil, bunları yapan bir parti olduk. Seçmenin takdiri de bu yüzden artıyor. Son altı haftadır kurumları, dernekleri ve inisiyatifleri ziyaret ediyorum. Sokakta seçmenlerle konuşuyorum. Yoğun bir seçim çalışması yapıyorum. Aldığım olumlu tepkiler beni mutlu ediyor. Seçileceğime inanıyorum. Çünkü sokaktaki tepkiler çok olumlu."

    'HERKESE EŞİT ŞANS'

    "Eğitim, dijitalleşme, ulaşım, alt yapı ve konut sorunları, Hessen'in öncelikli çözülmesi gereken konular. Biz, eğitime çok önem veriyoruz. Kökeni veya sosyal durumu ne olursa olsun okumak, başarılı olmak isteyen çocukları desteklemeliyiz. Herkese eşit şans vermeliyiz. Çalışanların işlerine rahat gitmelerini sağlamalıyız. Dijitalleşmeyi yaygınlaştırmalıyız. Büyük şehirde yaşayanlar internetten faydalanıyorsa, aynı şekilde küçük yerleşim alanlarında yaşayanlar da faydalanmalı."

    'AfD'NİN GİRMESİ, ÇÖZÜMLERİ ERTELER'

    "Pazar günü beş yıl görev yapacak parlamento seçilecek. Demokrasi için seçim önemliyse, katılım da bir o kadar önemli. Seçme hakkı bulunan göçmenler de mutlaka sandık başına gitmeli, oyunu kullanmalı. AfD belki de ilk kez Hessen'de meclise girecek. Bu partinin meclise girmemesinin tek yolu, katılımı yükseltmek. Özellikle göçmen kökenlilerin katılımı artarsa, bu parti ya hiç giremez ya da düşük oranda kalarak girer. AfD, Almanya'da sorunların konuşulmasını ve tartışılmasını engelliyor. Sadece mülteci konusunu öne çıkarıyor. Dikkatleri başka yönlere çekiyor. AfD'nin mecliste olması, beş yıl boyunca meclisin verimli çalışmasının önünde engel olacaktır. Ben seçmene diyorum ki; Söz sahibi olmak istiyorsanız sandığa gidin. Demokratik partileri seçin. Yoksa AfD güçlü olur. Onun güçlü olması Almanya'daki günlük sorunların artması, çözümlerin ertelenmesi demektir."

    Kaynak: Hürriyet / Politika

    Milletvekili Hessen Politika Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title