Haberler

Yanarak Can Verdiler

Güncelleme:

Şanlıurfa -Mardin Karayolu'nun 40. Kilometresinde Yolcu Otobüsü İle Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı.

ŞANLIURFA-Mardin karayolunda bir yolcu otobüsü ile otomobil kafa kafaya çarpıştıktan sonra yanmaya başladı. Kazada, otomobilde sıkışan 4 kişi yanarak yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı. Feci kazada, yanmaktan son anda kurtulan otobüs yolcuları ise, kazanın kayıplara karışan otobüs sürücüsünün hostes ile konuşup şerit değiştirmesinden kaynaklandığını ileri sürüp, bir muavini linç etmeye kalkıştı.

Kaza, saat 22.00 sıralarında Şanlıurfa-Mardin karayolunun 40'ncı kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, Mardin'den hareket ederek, İstanbul'a giden sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 47 NC 800 plakalı yolcu otobüsü, Çoban Deresi Mevkiinde şerit değiştirip karşı yönden gelen 63 KC 075 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Her ikisi de süratli olan otobüs ve otomobil çarpışmanın etkisiyle yanmaya başladı. Kazanın ardından otobüsteki yolcular tahliye edilirken, otomobilde bulunan 1'i çocuk, 3 kişi ise sıkıştıkları yerden çıkamadı. Otomobilden son anda çıkarılan ve vücudunun büyük bölümü yanmış Zeytin Turan isimli kadın getirildiği hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

YANARAK CAN VERDİLER

Alev alan otobüsten canlarını zor kurtaran yolcular, kazanın şokunu üzerinden atıp yanan otomobildekileri kurtarma çabaları sonuç vermedi. Kazanın ardından otobüs yolcuları, otomobilde sıkışan bir kadını dışarı çıkarırken, alevlerin tüm aracı sarmasıyla diğer 3 kişi ise kurtarılamadı. Olayın ihbar edilmesinin ardından çok sayıda ambulans, sivil savunma, kaza kırım ve itfaiye aracının sevk edildiği kaza yerinde güvenlik güçleri Şanlıurfa-Mardin karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapatırken, Şanlıurfa ve Viranşehir'den gelen itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına rağmen otobüs ve otomobil küle döndü. Feci kazada sıkıştıkları otomobilden çıkamayan isimleri öğrenilemeyen biri çocuk 3 kişi yanarak can verirken, ilk çarpışma anında yaralanan Leyla Erdem, Berivan Erdem ve Mihriban Aydın Viranşehir Devlet Hastanesi'nde, ismi öğrenilemeyen iki kişi ise ambulanslarla Şanlıurfa'daki hastanelere gönderildi. Ancak, otomobilden çıkarılan 20 yaşındaki Zeytin Turan isimli kadın ise getirildiği Şanlıurfa'da yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

YOLCULAR, MUAVİNİ LİNÇ ETMEYE KALKTI

Çarpışmanın ardından indikleri otobüsün alev alıp, küle dönmesini ve otomobilde bulunan 3 kişinin yanarak can verişini izleyen otobüs yolcuları ise, zaman zaman gerginliğe yol açtı. Bazı yolcular, geç geldiği iddiasıyla itfaiye görevlilerine tepki gösterirken, kimi yolcular ise; ismi öğrenilemeyen ve kaza sonrası kaçan otobüs sürücüsünün yolda bayan hostes ile sohbete dalıp şerit değiştirmesinden kaynaklandığını iddia ederek otobüsün muavini ile tartıştı. Kısa süre içerisinde büyüyen tartışmada bazı yolcuların yumruk atıp linç etmeye kalkıştığı muavin, bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ve köy korucuları tarafından güçlükle kurtarılarak uzaklaştırılırken, öfkesini kontrol edemeyen bazı yolcular ellerine aldıkları taşlarla muavini kovaladı.

OTOBÜS VE OTOMOBİL KÜLE DÖNDÜ

Çarpışmanın etkisiyle alev alan ve 4 kişiye mezar olan otomobil ile yolcu otobüsü, yaklaşık yarım saat boyunca alev alev yandı. Alev topuna dönen ve tüm uğraşlara rağmen söndürülemeyen yangın sırasında zaman zaman da her iki araçta da patlama sesleri duyuldu. Trafiğe kapatılan yolda önlem alan jandarma, patlamanın yarattığı tehlike nedeniyle çevrede toplanan meraklı vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Araçların söndürülmesi ve otomobilde bulunan küle dönmüş cesetlerin çıkarılıp, incelemelerin tamamlanmasının ardından Şanlıurfa-Mardin Karayolu da ulaşıma açıldı. Yaklaşık 3 saat ulaşıma kapanan ve uzun konvoyun oluştuğu karayolunda yeni bir kaza yaşanmaması için güvenlik güçleri kontrollerini artırırken, kazayla ilgili soruşturma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title