Haberler

Yalova İl Genel Meclisi Toplantısını Ak Partili Üyeler Protesto Etti

Yalova İl Genel Meclisi'nde başkanlık seçiminin bir türlü yapılmaması AK Partili üyeleri kızdırdı.

Yalova İl Genel Meclisi'nde başkanlık seçiminin bir türlü yapılmaması AK Partili üyeleri kızdırdı. Mart ayının ilk oturumuna katılmayarak protesto eden AK Partili üyeler, valilik ve mahkeme kararlarının hiçe sayılmasından dolayı toplantıya katılmama kararı aldıklarını açıkladı.

İl Genel Meclisi'nin mart ayı toplantısı boykot sebebiyle ertelendi. AK Partili üyeler Hasan Nergiz, Ali Rıza Alkış, Alaattin Altuntaş, Mehmet Gökmenoğlu, Murat Kaya ve Hasan Günay ile birlikte bağımsız üye Mehmet Erdem, İl Genel Meclisi Başkanı Atalay Beştaş'ın meclis başkanlığı seçimini mahkeme kararı doğrultusunda yenilememesi iddiasıyla mart ayı toplantılarının ilk oturumuna katılmadı.

Grup adına açıklama yapan Hasan Nergiz, "İGM başkanı hukuk tanımaz bir şekilde İl Genel Meclisi'nin mahkeme kararının gereğini yerine getirmesini engellemektedir. Başkanın bu hukuk tanımaz engelleyici davranışı meclisin bundan böyle alacağı tüm kararları tartışılır hale getirmesinin yanında, meclisin kamuoyundaki itibarına ve güvenirliliğine zarar vermektedir. İl Genel Meclisi mahkeme kararı doğrultusunda meclis başkanlığı seçiminin yenilenmesini gündemine alarak mahkeme kararını uygulamalıdır. Mart ayı gündeminde de konu son madde olarak gündeme alınmıştır, belli ki meclis başkanı mahkeme kararını uygulamamak için yeni hukuk dışı entrikalar peşindedir. Bizler, başkanın bu hukuk tanımaz keyfi davranışını protesto etmek amacıyla böyle bir karar aldık" şeklinde konuştu.

Diğer yandan toplantı için meclis kürsüsüne geçen İl Genel Meclisi Başkanı Atalay Beştaş, yeterli çoğunluğun sağlanamaması üzerine toplantıyı bir sonraki güne erteledi. Toplantıya Beştaş'ın yanı sıra CHP'li üyeler Bahar Doğan ile Altuğ Doğan, MHP'li üyeler Tamer Ergün, Mustafa Nurten ve Hasan Çetinkaya katıldı.

Yapılan protestoyu değerlendiren Başkan Beştaş, "Meclise katılıp katılmamak, protesto etmek herkesin doğal hakkıdır. Ancak 3 gün üst üste gelmemeleri halinde meclis kararıyla üyelikleri düşürülür. Yarın toplantıya 5 kişi de katılsa maddeler görüşülecek. Meclisin 4'te birinden az olmamak şartıyla maddeler görüşülebilir" dedi.

Öte yandan AK Partili Meclis Üyesi İbrahim Akay'ın izinli olduğu öğrenildi. Bağımsız üye Güven Yılmaz ise ne toplantıya ne de protestoya katıldı. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bahar Doğan Murat Kaya Yalova Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title