Haberler

Yahyalı'da Bayramlaşma

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Yahyalı'da bayramlaşma töreni düzenlendi.

Gözbaşı Restoran'da düzenlenen bayramlaşmaya Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçe protokolü, bürokratlar, meclis üyeleri, iş adamları, sivil toplum kuruşları, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar halkı katıldı.

Bayramlaşma törenine ev sahipliği yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, herkesle tek tek bayramlaştıktan sonra selamla konuşması yaptı. Konuşmasında bir bayrama daha kendilerini ulaştırdığı için Allah'a hamt ettiklerini belirten Başkan Öztürk, ilçede meydana gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Başkan Öztürk; "Doğalgaz müjdesini gerek sosyal medyada gerekse tv programlarından zaman zaman sizlerle paylaşıyoruz. Kayseri Gaz ve Büyükşehir Belediyemizle birlikte Ağustos aynın ilk haftasında doğalgazın temelini atacağız. ve ardından ilçe içerisinde doğalgaz şebekesini bitireceğiz." dedi. İlçeye yeni yapılacak devlet hastanesi hakkında da bilgiler veren Başkan Öztürk " Devlet hastanesi, sık sık gündeme gelen bir konumuz. İlk olarak pansuman tedbir olarak mevcut hastanemize ek hizmet binası açarak sıkıntıyı gidermeye çalıştık. Ama ilçemiz büyük olunca, sağlık standartları da yükselince hastanemiz yeterli gelmiyor. Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, 75 yataklı yeni devlet hastanemizin proje ihalesi için ayın 15' den sonra EKAP 'tan gün alacaklarını belirttiler. İnşallah onunda ihalesi yapılacak. Biz, projenin hazırlanıp 2018 yılı içerisinde temelinin atılmasını arzu ediyoruz." dedi.

Develi- Yahyalı arasında devam eden yol çalışmalarına da değinen Öztürk "Develi-Yahyalı arasında yol çalışması devam ediyor. Orada sıkı bir çalışma var." diye konuştu.

Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ' da konuşmasında bayramın ilk saatlerinde bayramlaşma töreninde olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, herkesin bayramını kutladı. İlçeye geleli altı ayı geçtiğini ama Yahyalı'da ilk bayramını yaşadığını ifade eden Kaymakam Çığ " Artık bizde misafirliğimizi yavaş yavaş atıyoruz. İnşaallah birlikte nice bayramlara sağlıklı, sıhhatli bir şekilde varırız. Ramazan Ayı kardeşliğin, birlikteliğin ve dayanışmanın daha fazla yaşandığı günlerdi. Bu birliktelik ve kardeşlik bayramda da devam ediyor. Bu birlikteliği ve kardeşliğin daha da pekişmesini temenni ediyorum." İfadelerini kullandı.

"Avlağa Mahallesi'nde Bayram Şenliği"

Ayrıca, Yahyalı'nın Avlağa Mahallesinde Ramazan Bayramı' nın ilk günü geleneksel hale gelen şenliğin dördüncüsü düzenlendi.

Şenliğe Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ ile birlikte katılan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk mahalle sakinleriyle bayramlaştı.

Şenlikte mahalle sakinlerine hitap Başkan Öztürk, herkese mutlu, huzurlu bir bayram geçirmesini dileyerek, "Hizmetkarı olmaktan gurur duyduğum hanımefendiler, beyefendiler, Avlağa' mızın güzel insanları bayramınız mübarek olsun. Cenab-ı Allah, sağlık sıhhat ve afiyet içerisinde nice bayramlara kavuştursun. Bayramın Birinci günü bizleri buraya davet eden dernek yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Hem bayramlaşma vesilesi ile bir araya gelmiş olduk hem de 4. Geleneksel Avlağalılar şenliğini düzenlemiş olduk. Ben gerçekten Avlağalı insanların güzelliğine şahit oldum. Geldiğimiz her zaman bizleri bağırlarına basıyorlar. Hem Büyükşehir Belediyemizin hem de ilçe Belediyesi olarak bizlerin buraya bir takım güzelliklerimiz oldu. Ben huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kanalizasyonla ilgili çok ciddi bir sıkıntımız vardı. İnşallah bu sıkıntıyı en kısa sürede gidermiş olacağız. Avlağamız her güzelliğe layık bir mahallemiz. Allah birlikteliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Cenabı Allah şu üç güzelliği bizden başka bir devlete, millete vermemiş. Birincisi; Biz teşkilatçı bir milletiz. Bakın Avlağa mahallemizde dahi teşkilatlanabiliriz, bu Allah'ın bize bahşettiği bir güzellik, ikincisi; biz kahramanız, Allah dedi mi, Bayrak dedi mi gözümüzü hiçbir şeyden sakınmayız biz oradayız, bu bizim kahramanlığımız. Üçüncüsü ise nerede bir mazlum gördük mü onun yanındayız fedakar bir milletiz. Allah bu güzellikleri elimizden almasın. Ben sözlerimi tamamlarken ben derneğimizin 2017 yılı kirasını da ben vereceğim hepinize saygılar sunuyorum." şeklinde konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Alper Çığ Ramazan Bayramı Esat Öztürk Yahyalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title