Haberler

Yabancı Öğrencilere Hamsi Ziyafeti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, 40 ayrı ülkeden gelerek Türkçe eğitimi alan 140 öğrenciye yönelik "hamsi günü" etkinliği düzenlendi.

Kurupelit Yerleşkesi'ndeki merkezde düzenlenen etkinlikte, 20 kilogram hamsi pişirilerek öğrencilere ve davetlilere ikram edildi.

Merkez Müdürü Doç .Dr. Bekir Şişman, burada yaptığı açıklamada, yabancı uyruklu öğrencilerin birlik ve beraberlik içinde olmaları adına düzenlenen etkinliğin, kaynaşma açısından önemine değindi.

Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde 40 farklı ülkeden 140 öğrencinin eğitim aldığını belirten Şişman, şunları söyledi:

"Dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerleyen ve vizyonunu bu yönde geliştiren OMÜ, yabancı uyruklu öğrenci sayısını artırmak için Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma  Merkezi'ni kuruldu. Orta Asya'dan Uzak Asya'ya kadar, Afrika'dan Balkanlar'a kadar çok sayıda farklı kültürden öğrenci üniversitemize geliyor. Burada Türkçe öğrenen öğrenciler, ülkemizin de güzelliklerini görüyorlar. Yabancı uyruklu öğrencilerin birbiriyle kaynaşması ve Türk kültürünü öğrenmesi için hamsi etkinliği düzenledik."

Etkinliğe katılan öğrenciler ise çok farklı bir gün geçirdiklerini, Türkiye'de ve Samsun'da olmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

Etkinlikte, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, rektör yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof. Dr. Halis Ölmez, Prof. Dr. Mahmut Aydın ile fakülte dekanları, öğretim üyeleri  ve yabancı uyruklu öğrenciler yer aldı. - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bekir Şişman Kurupelit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title