Haberler

Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

- Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

ESKİŞEHİR - Doğa Koruma ve Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü'nce kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle yiyecek bulamayacağı düşünülen yaban hayvanları için ormanlık alanlarda yemleme çalışması yaptı.

Ekipler hazırladıkları yonca balyaları ile çuvallar içindeki yemleri yaban hayvanlarının geçiş noktalarına serpti. Milli Parklar Eskişehir Şube Müdürlüğü'nde görevli Orman Mühendisi Özge Yaman yemleme faaliyetlerine devam edeceklerini söyledi. Yaman, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü 5'inci Bölge Müdürlüğü, Eskişehir Şube Müdürlüğü olarak yoğun geçen kış şartlarında yaban hayatını desteklemek üzere yemleme faaliyetlerine devam ediyoruz. Zaten yaban hayatı geliştirme sahamız civarında oradaki kızıl geyiklerimizi özellikle desteklemek için meyve fidanı dikimi de yapmıştık. Şu anda da Odunpazarı ilçemizin Yukarı Kalabak mahallesi civarında hem kızıl geyiğin yoğun olduğu bir bölgede hem de kuşların yoğun olduğu bir bölgede yemleme faaliyetlerine devam ediyoruz. Kızıl geyikler için bazı mevkilere saman balyası attık. Hayvanların geçiş güzergahlarını biliyoruz. Kuşlar içinde yol kenarında açıklıklar oluşturarak buğday kırması atıyoruz. Ayrıca buğday kırmalarını balyaların üzerine de koyuyoruz. İl genelinde yemleme faaliyetlerimiz artarak devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özge Yaman Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title