Haberler

Ya Nasip ya Kısmet" İzleyiciyle Buluşacak

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Ya Nasip ya Kısmet", yarın izleyiciyle buluşacak.

TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Ya Nasip ya Kısmet", yarın izleyiciyle buluşacak.

Senaryosunu Mehmet Hacivat Çelebi'nin yazdığı film, "TRT Ev Sineması" kuşağında ekranlara gelecek.

Filmin başrol oyuncusu Hasan Kaçan AA muhabirine yaptığı açıklamada, televizyon filmi olmasına rağmen, ortaya sinema filmi kalitesinde bir iş çıktığını söyledi.

"Ya Nasip ya Kısmet"in yaklaşık 3 haftada çekildiğini aktaran Kaçan, "Oldukça sıcak, içten ve bizden bir film oldu. Son derece yerli ve bizim insanlarımızla, bizim toprağımızda geçen, tatlı, duygusal, aynı zamanda komik bir hikaye. Komedi olsun diye değil, hayatın kendi içerisindeki mizahı, kendi içerisindeki komiklikleri tespit edip ortaya koyan bir film." dedi.

Hasan Kaçan, filmdeki oyunculukların çok başarılı olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Çoğu zaman, diğer oyuncu arkadaşlar oynarken, ben onları hayranlıkla izledim. Biz de kendimizce, hasbelkader bir katkıda bulunmaya çalıştık. Görüntüsüyle, müziğiyle ve özellikle atmosferiyle çok tatlı ve etkileyici bir film olduğunu düşünüyorum. Nasrettin Hoca'nın son memleketi olan Sivrihisar'da çekildi. Oranın doğal dokusu ve doğal hali, filmi daha gerçek bir hale getirdi."

Filmin, izleyici tarafından çok beğenileceğine inandığına vurgu yapan Kaçan, "Senaryosunu yazan Hacivat Çelebi kardeşim ve senaryoya etkide bulunan yönetmenimiz Gökmen Bey, alkışlanacak bir iş ortaya koydular. İnsanların, sanki uzun zamandır kendi içlerinden, kendi sokaklarından, kendi köylerinden bir hadiseyi izliyorlarmış gibi, kimi zaman hüzünle, kimi zaman tebessümle seyredeceklerini umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaçan, TRT TV Filmleri Projesinin, Türk sinemasında yepyeni bir kapı açtığını dile gererek, "TRT'nin, özellikle Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren Bey'in katkıları çok büyük. Bu projenin ve Türk sinemasına katkısının devamını diliyorum." diye konuştu.

Bir rüyayla her şey değişiyor

Yönetmen koltuğunda Gökmen Tosun'un oturduğu filmin konusu ise özetle şöyle:

"Anadolu'nun sıcak, kurak ve ücra bir kasabasında yaşayan Ahmet, başına gelen aile trajedisinden sonra kendini avutmaya çalışmaktadır. Ahmet'in yeğeni Yiğit, bir yandan işlerini büyütmek için her şeyi yapmakta, bir yandan da Aysel'i elde etme hırsı yüzünden kasabanın huzurunu kaçırmaktadır. Kasabanın sakin hayatında yolunda gitmeyen bir şeyler vardır. Ahmet bir gece gizemli bir rüya görür ve her şey değişir."

Hasan Kaçan'ın "Şerbetçi Ahmet" karakterini canlandırdığı filmde ayrıca, Erdem Akakçe, Turgay Tanülkü, Bengi Öztürk Orhun ve Mehmet Emin İnci rol alıyor.

Yapımcılığını Muharrem Muhsin Aydın'ın üstlendiği "Ya Nasip ya Kısmet", yarın akşam 20.00'de TRT 1 kanalında izlenebilecek.

"TRT Ev Sineması" kuşağına ise ramazan boyunca ara verilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hasan Kaçan Çelebi Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title