Haberler

Viral enfeksiyon nedir? Viral enfeksiyon belirtileri neler? Viral enfeksiyon tedavisi nasıl yapılır?

Güncelleme:

Viral enfeksiyon nedir ve viral enfeksiyon belirtileri neler olduğu merak ediliyor. Viral enfeksiyon tedavisi nasıl yapılır ve viral enfeksiyon ne demek olduğu gündeme geliyor. Viral enfeksiyon nedir? Viral enfeksiyon belirtileri neler? Viral enfeksiyon tedavisi nasıl yapılır? sorularına yanıt aranıyor. Peki, Viral enfeksiyon nedir? Viral enfeksiyon belirtileri neler? Viral enfeksiyon tedavisi nasıl yapılır?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener viral enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Viral enfeksiyon nedir? Viral enfeksiyon belirtileri neler? Viral enfeksiyon tedavisi nasıl yapılır?sorularına yanıt aranıyor. Bu gelişme ile viral enfeksiyon nedir,viral enfeksiyon tedavisi nasıl yapılır, viral enfeksiyonun belirtileri nelerdir gibi soruları akıllara getirdi. Viral enfeksiyonu nedir? Tedavisi nasıl yapılır? Viral enfeksiyonun belirtileri neler?

VİRAL ENFEKSİYON NEDİR?

Viral enfeksiyon virüslerin sebep olduğu hastalıkların tümüdür. Soğuk algınlığı, suçiçeği, siğil, uçuk, hepatit, kızamık, kızamıkçık, çocuk felci, HIV, HPV, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, kuduz, viral enfeksiyonlar arasında sayılabilir. İnsanlarda görülen viral hastalıkların bazıları kolayca tedavi edilebilirken bazılarının tedavi süreci çok uzun süreli olup ağır devam edebilir. Viral hastalıklar günümüzde bakteriyel enfeksiyonlara karşı çok etkili olan antibiyotik gibi ilaçlarla engellenemez, ancak bazı virütik hastalıklar için aşılar geliştirilmiştir. Virüslerin çoğalması bakterilerle kıyaslanamayacak şekilde hızlıdır. Bundan dolayı virüs hastalıkları en çok enfeksiyöz olan hastalık grubudur.

VİRAL ENFEKSİYON BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ateş
İshal
Karın ağrısı
Boğaz ağrısı
Yorgunluk
Baş Ağrısı
Virüse bağlı olarak öksürük

Viral enfeksiyon nedir? Viral enfeksiyon tedavisi nasıl yapılır? Viral enfeksiyonun belirtileri neler?

VİRAL ENFEKSİYONUN TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Viral enfeksiyonlar ile mücadele eden ilaçlar antiviral ilaçlar olarak adlandırılır. Birçok antiviral ilaç virüsün kopyalanmasına müdahale ederek çalışır. AIDS virüsü (HIV) enfeksiyonu tedavisinde kullanılan ilaçların çoğu bu şekilde çalışır. Antiviral ilaçlar insan hücreleri için toksik olabilir. Virüsler antiviral ilaçlara karşı direnç geliştirebilir.
Diğer antiviral ilaçlar, viral enfeksiyona karşı bağışıklık tepkisini güçlendirir. Bu ilaçlar çeşitli interferonların türleri, immünoglobulinler ve aşılardır.
Antiviral ilaçlar En çok ağız yoluyla uygulanır. Bazıları damar ya da kas içine enjeksiyon yolu ile uygulanır. Bazı antiviraller ise merhem, krem , göz damlası olarak uygulanır ya da bir toz halinde inhale edilir.
Antibiyotikler viral enfeksiyonlara karşı etkili değildir, ama viral enfeksiyona ek olarak bir bakteriyel enfeksiyon da varsa, bir antibiyotik çoğu zaman gereklidir.

VİRAL ENFEKSİYON NASIL ORTAYA ÇIKAR?

Bu virüsler genelde; temas ve ağız ve solunum yoluyla bulaşmaktadır. Bulaşmanın önlenmesinde ellerin sıkça sabun ve suyla yıkanması, hasta çocukların mümkünse birkaç gün okula gönderilmemesi, tuvaletlerin hijyeni, çocukların oyun alanlarının hijyeni, yiyeceklerin hijyenik koşullarda hazırlanması gibi faktörlere dikkat edilmesi gerekmektedir.

VİRAL ENFEKSİYONLARDA NELER YAPILABİLİR?

Sıvı alımını arttırın
Dinlenme
Hafif yiyecekler yiyin
Başkalarına bulaşmasını önleyin:
Ellerinizi düzenli olarak yıkayın
Hastalık esnasında kullanılan materyalleri (örneğin mendillerinizi) ortalıkta bırakmayın.
Bardak, tabak, çatallarınızı paylaşmayın

Viral enfeksiyon nedir? Viral enfeksiyon tedavisi nasıl yapılır? Viral enfeksiyonun belirtileri neler?

BAZI VİRÜS HASTALIKLARI

  • Çiçek hastalığı
  • Hepatit
  • Grip
  • Human papilloma virus
  • Soğuk algınlığı
  • Kızamık
  • Suçiçeği
  • Kuduz
  • Ebola
  • Hanta ateşi
  • HIV (AIDS'e neden olan virüs)
  • Dang humması
  • Epstein-Barr virüsü
  • Bazı kanser türleri
  • Zona
  • Herpes
  • Polio (çocuk felci)
  • Uçuk
  • SARS (ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu)
Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Antibiyotik İYİ Parti Kızamık Hepatit HIV Gündem Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500

Yorumlar (2)

Esma:

Dilinizi yanlışlıkla ısırdığınız için olabilir mi?

0
1
yanıtYanıtla
Selvi koşan:

Dil yaralarım var nedendir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title