Haberler

Vestel'in Yerli Tasarım Akıllı Telefonu İlk Kez Ifa'da Tanıtıldı

Güncelleme:

Vestel'in yerli tasarım akıllı telefonu Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Avrupa'nın en büyük elektronik fuarı IFA'da ilk kez tanıtıldı. Türkiye'de aralık ayı başında piyasaya çıkarılması planlanan telefon ile Vetsel akıllı telefon pazarının önemli bir bölümünde söz sahibi olmak isityor.

Vestel'in yerli tasarım akıllı telefonu Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Avrupa'nın en büyük elektronik fuarı IFA'da ilk kez tanıtıldı. Türkiye'de aralık ayı başında piyasaya çıkarılması planlanan telefon ile Vetsel akıllı telefon pazarının önemli bir bölümünde söz sahibi olmak isityor.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Sektörde çok büyük ve önemli rakipler olmasına rağmen akıllı telefon ihracatı için Avrupa, Güney Amerika ve Ortadoğu ülkeleriyle şimdiden görüşmelere başladık. Esnek yapımız ve elektronik pazarındaki deneyimimiz sayesinde bu ürün grubunda da başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

IFA'ya 19. kez katılan Vestel, toplam 480 farklı ürününü toplam 2 bin 650 metrekarelik iki standında sergiliyor. Vestel tarafından Avrupa'da üretilen en büyük LED TV, Borderless TV, Vestel Ready Cook ankastre fırın ise Vestel standının öne çıkan diğer ürünleri arasında yer aldı.

Türkiye pazarına 5" ekranlı en üst segment akıllı telefon modeliyle giriş yapmayı planladıklarını belirten Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan şöyle konuştu:

"Vestel akıllı telefon, göz alıcı tasarımı ve yüksek teknolojisiyle ileri teknolojiye sahip ürünler geliştirme ve üretmedeki iddiamızı gözler önüne seriyor. Sektörde çok büyük ve önemli rakipler olmasına rağmen akıllı telefon ihracatı için Avrupa, Güney Amerika ve Ortadoğu ülkeleriyle şimdiden görüşmelere başladık. Esnek yapımız ve elektronik pazarındaki deneyimimiz sayesinde bu ürün grubunda da başarılı olacağımıza inanıyorum."

Erdoğan akıllı telefonlar için Türkiye'ye has oyunlar gelirştirebileceğini örneğin yağlı güreş oyun uygulaması geliştirilebileceğini anlattı. Turan Erdoğan ayırca akıllı televizyonlarda geliştirdikjleri İmsak aplikasyonunun çok beğenildiğini sözlerine ekledi.

Elektronik ve beyaz eşya sektörlerinde Vestel'in büyük müşterilerle temas kurduğu en önemli fuarın IFA olduğunu söyleyen Erdoğan, "Vestel'in üretim gücünü yansıtan geniş ürün yelpazemizle IFA'nın en önemli katılımcılarından biriyiz. IFA sayesinde sadece yeni ürünlerimizi sergilemekle kalmıyor, aynı zamanda önemli müşterilerimizle bir araya gelerek onların fikirlerini alma olanağı da buluyoruz. IFA'da Vestel'in üstün teknolojisini hem mevcut hem de potansiyel müşterilere tanıtarak yeni işbirliklerine imza atmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Vestel'in 110 inç (2.79m) büyüklüğündeki LED TV'sinin Avrupa'da üretilen en büyük LED TV olduğunu belirten Erdoğan, televizyon ihracatıyla ilgili de şunları söyledi:  "2013 yılının ilk yedi ayında 4 milyon televizyon ihracatı gerçekleştirdik. Smart TV ihracatımızı geçen yılın sonuna göre yüzde 70 arttırdık. İhracat pazarlarımıza sürekli yenilerini ekleyerek büyüyoruz."

Vestel'in ihracat ağının her geçen yıl büyüdüğüne dikkat çeken Erdoğan, geçen yıl Uruguay ile başladıkları Latin Amerika ihracatına bu yıl bölgenin en önemli ülkelerinden Brezilya'yı eklediklerini belirtti. Erdoğan, Latin Amerika'nın Vestel'in Avrupa'dan sonra en önemli ihracat pazarı olacağını belirterek, "Yakın zamanda aynı büyümeyi Asya'da gerçekleştireceğiz." dedi.

Vestel'in tamamı yerli üretim akıllı tahtalarına dünyanın dört bir yanından talep geldiğini de vurgulayan Erdoğan, "Sadece Avrupa ile değil, Güney Amerika, Ortadoğu ve Avusturalya ile de akıllı tahta için görüşüyoruz. Kuzey Amerika ihracatımız ise yakında başlayacak" dedi.

Vestel'in dijital kutu satışında da başarılı bir yıl geçirdiğini sözlerine ekleyen Erdoğan, "Avrupa'nın yanı sıra Afrika'da Rwanda ve Uganda'ya dijital kutu satıyoruz" diye konuştu.

Beyaz eşya sektörünü değerlendiren Erdoğan, ekonomik kriz dolayısıyla Avrupa pazarının daraldığını hatırlatarak şunları ifade etti:  "Buna rağmen biz Vestel olarak yüzde 7 büyüme gerçekleştirdik. Beyaz eşyada Avrupa dışında Avusturalya, Hindistan, Afrika, Ortadoğu, Okyanusya ve Güney Amerika pazarlarına ihracat yaptık. Avrupa'da satın aldığımız yeni markalar Servis, Atlantik ve Newpal ile pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz."

Vestel'in Uzakdoğu'daki rakiplerine göre daha geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu belirten Erdoğan, "A enerji sınıfı ürün gamında birçok yeni ülkeye ihracat yapmaya başladık. Dünyanın en büyük buzdolabı üreticisi Çin'e French Door buzdolabı ihraç ediyoruz. Uzak pazarlarda var olma stratejimiz doğrultusunda Myanmar'a bulaşık makinesi, yine Güneydoğu Asya'da Vietnam, Tayland, Singapur ve Endonezya'ya çamaşır makinesi ihracatı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Vestel'in ilk kez IFA'da görücüye çıkardığı ürünler arasında yer alan Vestel Ready Cook, Türkiye'nin uzaktan takip edilebilen ilk ankastre fırını olarak dikkat çekiyor. 150 farklı programa sahip Vestel Ready Cook'un pişirme fonksiyonu telefon ve tablet uygulaması aracılığıyla dışarıdan yönetilebiliyor. IFA'da ilk kez sergilenen ürünlerden biri olan Vestel Ready Cook, kullanıcılarına pişirme tercihlerini kaydetme imkanı da sunuyor.

İlk kez IFA'da görücüye çıkan Vestel Akıllı Telefonları, yüzde 100 yerli üretim ve tasarım ürünü. Göz alıcı tasarımları ve yüksek teknolojileriyle 4.3", 4.7" ve 5" olmak üzere üç farklı ekran boyutu bulunan telefonlar Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemine sahip. Telefonun 5,8 ve 13 milyon pikselli kameraları bulunuyor.Telefon ile V-Store'de aplikasyonlar indirilebilecek. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Berlin Vestel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title