Haberler

Vergi Borcu Yapılandırılmasında Son Gün

Van’da, vergi borcu yapılandırılmasına imkan tanıyan düzenlemenin son günü olması nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.

Van'da, vergi borcu yapılandırılmasına imkan tanıyan düzenlemenin son günü olması nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.

Geçmişe yönelik vergi borçlarının yapılandırılmasına ilişkin 6736 Sayılı Kanundan yararlanmanın son günü olması, vergi daireleri önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Vatandaşlar fırsattan yararlanıp borçlarını yapılandırmak için vergi dairelerine ve belediyelerin ödeme merkezlerine gelmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van Defterdarı Mehmet Durusoy, 1 Ekim'den 25 Kasım'a kadar uzatılan vergi affı ve borç yapılandırmanın son günü olması nedeniyle bir yoğunluğun yaşadığını belirtti. Kamuoyunda 'vergi affı' olarak bilinen 6736 sayılı yasada müracaat süresinin bugün sona ereceğini dile getiren Durusoy, "Vatandaşlarımız, yasadan faydalanmak için son günü beklese de önemli ölçüde müracaat etmiştir. Burada vatandaşların en çok tereddüt ettiği konu, 2011 depreminden sonra Van'da mücbir sebep ilan edildi. Maliye Bakanlığı tarafından mücbir sebep hali halen devam etmektedir. Yasadan faydalananlar açısından mücbir sebep sona ermektedir, fakat faydalanmak istemeyenler, müracaat etmeyenler açısından mücbir sebep devam etmektedir. Bu durum müracaatları biraz düşürmüştür. Onun dışından mükelleflerimiz yasadan faydalanmak için isteklidirler. Şu anda son gün olması nedeniyle bir yoğunluk söz konusudur. Yasadan faydalanmak için müracaat edenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Vergi dairesinin cumartesi ve pazar günü de hizmet vereceğini dile getiren Durusoy, "Defterdarlık olarak mükelleflerimize en iyi hizmeti sunmak için gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. Yasa mükelleflerimiz için 24 taksitle borçlarını ödeme imkanı getirmektedir. Bu 24 taksitte iki ayda bir ödenecektir. Bunun yanında Bakanlığımız sadece Van ilimize has bu 24 aylık taksitler ödendiği sırada herhangi bir faiz uygulanmayacaktır. Bu da Bakanlığımızın ilimize tanıdığı bir ayrıcalıktır. Mükelleflerimiz bu yapılandırmanın ilk taksitini kasım ayı sonunda, ikinci taksitini ise 2 ay sonra ödeyecektir. Tüm mükelleflerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Vergi affını son güne bırakan vatandaşlardan kimisi yasadan haberinin olmadığını belirtirken, kimileri ise paralarının olmamasından kaynaklandığını söyledi. Vergi affının 24 ay taksitli olmasının kendileri için iyi olduğunu dile getiren vatandaşlar, geçmiş yıllardaki faizlerin ise silinmesini talep ettiler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title