Haberler

Vefatının 50. Yılında Ali Fuad Başgil Sempozyumu

- Vefatının 50. Yılında Ali Fuad Başgil Sempozyumu Muhafazakar Düşünce Dergisi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Serhat Buhari Baytekin: "Ali Fuad Başgil'in fikirlerini gençlerle buluşturmak ve farkındalık sağlamak istiyoruz"ANKARA - Ali Fuad Başgil, vefatının 50. yılında düzenlenen sempozyumla anıldı.

- Vefatının 50. Yılında Ali Fuad Başgil Sempozyumu

Muhafazakar Düşünce Dergisi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Serhat Buhari Baytekin:

"Ali Fuad Başgil'in fikirlerini gençlerle buluşturmak ve farkındalık sağlamak istiyoruz"

ANKARA - Ali Fuad Başgil, vefatının 50. yılında düzenlenen sempozyumla anıldı. Muhafazakar Düşünce Dergisi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Serhat Buhari Baytekin, "Ali Fuad Başgil'in fikirlerini gençlerle buluşturmak ve farkındalık sağlamak istiyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Muhafazakar Düşünce Dergisi tarafından vefatının 50'nci yılında Ali Fuad Başgil'i anma sempozyumu düzenlendi. Ankara Grand Otel'de düzenlenen etkinlikte açılış konuşmalarını gerçekleştiren Muhafazakar Düşünce Dergisi Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Serhat Buhari Baytekin, derginin beşinci sempozyumunu düzenlediklerini hatırlatarak, "14 yıldır aralıksız çıkan dergimizin amacı, medeniyetimize ve kültürümüze ait değerleri derinlemesine incelemek ve gelecek kuşaklara bırakacak eserler ortaya koymaktır. Bu eserler ile geçmiş ve gelecek arasında köprü olmaya çalışıyoruz" dedi.

Ali Fuad Başgil'i bir sempozyumla anlatmanın mümkün olmayacağını belirten Baytekin, bu kapsamda farkındalık oluşturmak ve fikirlerini gençlerle buluşturmak istediklerini dile getirdi.

"Başgil adını tarihe yazdırdı"

Programda yer alan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da, düzenlenen sempozyumun önemine değinerek, Ali Fuad Başgil'in tarihe adını yazdırmış önemli isimlerden olduğunu anımsattı. Yalçın, "Bugün gençler onun kitaplarından feyz alıyorsa bu son derece kıymetlidir. Bugün bu toplantı onun adına tertip ediliyorsa, bu altı çizilmesi gereken bir husustur ve Türkiye siyasi hayatı için bir yol haritası teşkil ediyor" diye konuştu.

Genç Memur-Sen olarak Türkiye'de yerli ve milli yaklaşımı ve gençlerin kendi medeniyet köklerinden beslenmelerini önemsediklerini ifade eden Yalçın, "Çanakkale Zaferi'nden, Necip Fazıl'a, Mehmet Akif Ersoy'a, Ali Fuad Başgil'e ve Nurettin Topçu'ya ne kadar kıymetimiz, değerimiz varsa biz gençlik sendikası olarak önemsiyoruz" ifadelerinde bulundu.

Sempozyum

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'da yer aldığı sempozyumda, Ali Fuad Başgil'in ve döneminin fotoğraflarının oldugu bir resim sergisi de bulunuyor. Ayrıca kısa bir belgesel gösterimi ve vefatının 50. yılı için hazırlanmış olan 'Ali Fuad Başgil'e Armağan' kitabı da davetlilere armağan edildi.

Başgil'in fikri mirasının ele alınacağı sempozyumda Beşir Ayvazoğlu, Prof. Dr. Alaattin Karaca, Prof. Dr. Mustafa İsen, Prof. Dr. Davut Dursun, Dr. Necdet Subaşı, Prof. Dr. Ejder Okumuş gibi önemli isimler konuşmacı olarak katıldı. Sempozyum, "Bir Türk Entelektüeli Portresi: Başgil", "Başgil'in Devlet, Hukuk ve Siyaset Anlayışı" ve "Başgil'in Fikri Mirası ve Gençlerle Başbaşa" olmak üzere 3 oturumdan oluştu.

Ali Fuad Başgil kimdir?

Ali Fuad Başgil, Osmanlı'nın son dönemlerinde de Cumhuriyetin ilk yıllarında da yaşamış, saygın, bilgili ve benzersiz kişiliği ile önde gelen kültür, hukuk ve siyaset adamlarından olmuştur. Ömrünü adadığı adil bir yaşam ve devlet anlayışıyla, yazdığı yazılarla, yayımladığı kitaplarla, kurduğu cemiyetle pek çok alanda geniş kitlere hitap etmiştir. Hürriyet, eşitlik, demokrasi ve adalet kavramlarına dayanan çağdaş devlet anlayışını Türkiye'de hakim kılmak gerektiğine, bu yönelişte kendisine de görev düştüğüne inanmış bu çerçevede hayatının son anına kadar çalışmalar yapmıştır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ali Fuad Başgil Türkiye Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title