Haberler

Vatan Partisi'nden Suriye ve Rusya'da Dostluk Görüşmeleri

Rusya ve Suriye'ye giden Vatan Partisi dış ilişkiler heyeti, İzmir'de düzenlenen toplantıda, her iki ülkenin yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler hakkında bilgiler verdi.

Rusya ve Suriye'ye giden Vatan Partisi dış ilişkiler heyeti, İzmir'de düzenlenen toplantıda, her iki ülkenin yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler hakkında bilgiler verdi. HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yaptığı görüşmenin göstermelik olduğunu kaydeden Partinin Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin, "Rusya'daki yetkililer, Lavrov'un Selahattin Demirtaş ile görüşmesinin tamamen psikolojik olduğunu, Türkiye'nin canını acıtmak için yapıldığını, yoksa içinin boş olduğunu söylediler" dedi.

Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vatan Partisi dış ilişkiler heyetinde yer alan emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, Yunus Soner ve Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu ile partililer katıldı. Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin, her siyasi partinin bir zamanı olduğunu, Vatan Partisi'nin belki de henüz zamanının gelmediğini, ancak Türkiye'nin yavaş yavaş kendi zamanlarına doğru gittiğini savundu. Pekin, şöyle dedi:

"Biz Kuvayi Milliye hareketinin devamıyız. Bu ülkenin parçalanmamasını, bu ülke üzerinde oyun oynayan insanların, oyun oynadıkları ülkelere def edilmesini ve ülkemizin en kısa sürede feraha çıkmasını istiyoruz. Güneydoğu'da birçok yerde, Mehmetçiklerimiz cadde cadde mücadele veriyor; 'Bu kadar güçlüyüz, hala Sur'u alamadık' diyebilirsiniz. İstense Sur yarım saatte dümdüz edilir. Ama istenen bu değil, orada vatandaşlarımızı korumalıyız. Türkiye'nin Avrupa veya Amerika'dan değil Ankara'dan yönetilen bir iktidara ihtiyacı var. Ne istediğimiz belli, önce kendimize güveneceğiz. Türk Milleti uygun önderler olduğu zaman her zaman bu tip zorlukların üstesinden gelebilmiştir. Atatürk Samsun'a çıktığında Türkiye'nin durumu bundan daha kötüydü. Savaştan bıkmış bir milleti, 30 Ağustos'ta zafere ulaştıran bir lider Atatürk. Şu anda Vatan Partisi'nin de üstlendiği görev bu. Gücümüz, oy potansiyelimiz fazla olmayabilir ama inanıyorum ki o da artacaktır. Seçim Yasası değişmedikçe, insanların o partilerden kopup bize gelmeleri zor. Vatandaşlarımız baktığı zaman, CHP'yi hala Atatürk'ün partisi olarak görüp ona oy veriyor, MHP'yi milliyetçi olarak görüyorlar. AKP'nin oylarının yüzde 20'si ancak İslami oylar, onun dışındakiler tamamen ekonomik çıkarlarla alınan oylardır. İnsanlara bu partilerle bu işin olamayacağını göstermeliyiz. İnsanlar günlük yaşamlarını kurtarmakla mücadele ediyor, küçük hesaplar peşindeler. Onları ülke meseleleriyle ilgili hale getirmek çok zor. Vatan Partililer'e çok büyük işler düşüyor. O yüzden aldığımız oyu sakın ola küçümsemeyin."

Pekin, Çin, Suriye, İran ve Rusya'da yetkililerle görüştüklerini, bozulan ilişkileri tamir etmeye çalıştıklarını ve bunun için bir yol hazırladıklarını kaydetti. Yaptıkları görüşmeleri Dışişleri Bakanlığı'ndaki ilgililere aktardıklarını söyleyen Pekin, "Türkiye ile Suriye'yi yakınlaştırıp Türkiye'nin dış politikasını değiştirmeye çalıştık. Ama bizim yöneticilerimiz ne hikmetse ısrarla Esad'ın gitmesini istiyor. Ama Esad gidince ne olacak belli değil. Türkiye'den o bölgeye mal götüren tüccarlarımızın malları alınmıyor. Suriye halkı, bu işin sorumlusunun Recep Tayyip Erdoğan olduğunu düşünüyor. Suriye halkının, Rusya ve İran'ın kendilerini desteklemeleri nedeniyle morallerinin çok yüksek olduğunu gördük. Suriye'de görüştüğümüz yetkililer, IŞİD ile savaşırken, bazı bölgeleri PYD'ye bıraktıklarını ve bunun nedeninin de IŞİD'le savaşmaları olduğunu belirtti. Savaşta düşman olduklarınızla dost olabilirsiniz. Ama hiçbir zaman Türkiye'nin parçalanmasını istemiyorlar" dedi.

Rusya'da yaptıkları ziyarette emekli ve muvazzaf generallerin yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı bilinen işadamı, Rusya'da yaşayan Türklerle görüştüklerini ifade eden İsmail Hakkı Pekin, "Rus yetkililer, Türk halkıyla hiçbir sorunlarının olmadığını söyledi. Dış menfaatlerde dost olmaz, çıkarlar vardır. Rusya'daki yetkililer, Lavrov'un Selahattin Demirtaş ile görüşmesinin tamamen psikolojik olduğunu, Türkiye'nin canını acıtmak için yapıldığını, yoksa içinin boş olduğunu söylediler. Cumhurbaşkanı, iktidar partisi, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'den randevu istedik, görüşmelerimizi anlatmak istedik, randevu vermediler" diye konuştu.

Vatan Partisi'nden Yunus Soner, Güneydoğu'da terörle mücadele eden asker ve polislerin İsrail'in istihbarat teşkilatı MOSSAD'ın taktiklerini gördüğünü söyledi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Suriye İzmir Rusya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title