Haberler

Van Boksörleri Sağlık Çatısı Altında Birleşti

Van'da meydana gelen depremlerin ardından yurdun değişik illerinde büyük takımlara gitmek zorunda kalan Vanlı boksörler, İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında birleşti.

Van'da meydana gelen depremlerin ardından yurdun değişik illerinde büyük takımlara gitmek zorunda kalan Vanlı boksörler, İl Sağlık Müdürlüğü çatısı altında birleşti.

Eğitim Sağlık Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda Vanlı boksörlerle bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, başarılarından dolayı boksörleri kutladı. Van'da yetişmiş olan ve Van'da spor eğitimleri alan genç boksörlerin başka illerin spor kulüplerinde müsabakalara çıktıklarını belirterek, başarılarını o kulüp formaları altında elde ettiklerini söyledi. Vanlı boksörlerin hepsini ilde toplamak için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Dr. Acar, "Boksörlerimizin Van'a hizmet etmelerini sağlamaya çalıştık. Şu anda da bu sporcularımız yeni Van Sağlık Spor'un sporcuları olarak Türkiye ve dünyada çeşitli müsabakalara katılacaklar. İnşallah bu başarıları daha üst seviyelerde devam eder. Bizde bunun için elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

"TÜRKİYE'DE BOKS DENİNCE AKLA VAN GELECEK"

Yeni Van Sağlık Spor çatısı altında 47 boksörün olduğunu ve bunların 'Yıldızlar, Gençler ve Büyükler' kategorilerde yarışmalara katıldığını ifade eden Acar, bu boksörlerin her birinin Van'ın mahallelerinden ve köylerinden geldiğini söyledi. Boksun Van'da ileri seviyede olduğunu vurgulayan Acar, "Boksu, Türkiye'de bir numaraya taşımayı düşünüyoruz. İnşallah bundan sonra Türkiye de boks denince akla Van gelecek. Ben genç boksörlerimi aldıkları derecelerden dolayı kutluyor, onlara bundan sonraki yarışmalarda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Deprem sonrasında çalışacakları bir yerin olmaması nedeniyle boksörlerin büyük takımlara gittiğini ifade eden Takım Antrenörü Ayhan Öz ise, Vanlı boksörlerin bu takım formaları altında Türkiye ve dünyada derece yaptıklarını söyledi. Deprem sonrasında İl Sağlık Müdürü ile görüştüklerini ifade eden Öz, "Boksörlerin Van'a hizmet etmeleri için İl Sağlık Müdürümüzle görüştüm. Sayın müdürümüzün girişimleri neticesinde Fenerbahçe, Beşiktaş gibi büyük kulüplerde olan boksörlerimizi Van' getirdik. İnşallah bundan böyle bu sporcularımız, Van için yarışacak ve güzel dereceler elde edecekler. Ben takımım ve Van adına bu desteklerinden dolayı İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan Türkiye ve dünyada derece yapan Vanlı boksörler ise illerine hizmet etmek için büyük takımları bırakıp Van'a geldiklerini belirttiler. Büyükler kategorisinde Avrupa üçüncüsü olan Remzi Uyar ve Ümit Zengin ile aynı kategoride Türkiye üçüncüsü olan Yunus Duman, Yıldızlar kategorisinde Türkiye birincisi Ergün Demir ve yine aynı kategoride Türkiye üçüncüsü olan İbrahim Avcı, "Bizler, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi büyük kulüpleri, ilimiz ve insanlarımız için bırakıp geldik. Bundan böyle ilimiz için yarışacak, Türkiye ve Avrupa'da adını duyuracağız" ifadelerini kullandılar.

Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar tarafından Türkiye ve dünyada dereceye giren boksörlere birer çeyrek altın ödülü verildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Bilal Acar Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title