Haberler

Vali Karaloğlu: "Kentin kültürünü, medeniyetini, kardeşliğini, birlikte yaşama ve yardımlaşmayı gençlere emanet etmek istiyoruz"

Güncelleme:

- Vali Karaloğlu: "Kentin kültürünü, medeniyetini, kardeşliğini, birlikte yaşama ve yardımlaşmayı gençlere emanet etmek istiyoruz" Diyarbakır'ın fethi çeşitli etkinlikler kutlanıyor Fetih etkinlikleri kapsamında kentte bisiklet turu düzenlendi Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Fetih...

- Vali Karaloğlu: "Kentin kültürünü, medeniyetini, kardeşliğini, birlikte yaşama ve yardımlaşmayı gençlere emanet etmek istiyoruz"

Diyarbakır'ın fethi çeşitli etkinlikler kutlanıyor

Fetih etkinlikleri kapsamında kentte bisiklet turu düzenlendi

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Fetih Haftası etkinlikleri kapsamında 'Fetih 639 Bisiklet Turu' etkinliğinde gençlere seslenerek, "Gençlerimiz fetih şuurunu, bu kentin kültürünü, medeniyetini, kardeşliğini, yardımlaşma ve birlikte yaşama kültürünü size emanet etmek istiyoruz" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Fetih Haftası etkinlikleri kapsamında Fetih 639 Bisiklet Turu etkinliği düzenlendi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ile Yeşil Yıldız Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Fetih 639 Bisiklet Turu, Kayapınar ilçesi Mahabad Bulvarında bulunan Park 75'te başladı. Tura Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Yeşil Yıldız Bağımlılıkla Mücadele Derneği Yahya Öğe, kamu kurum ve kuruluşları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.75 Metrelik Yolda başlayan etkinlik Hz. Süleyman Camiinde sona erdi.

"Anadolu'nun kapılarının ilk defa İslam'a açıldığı topraklar üzerindeyiz"

Etkinlikte konuşan Vali Karaloğlu, mayıs ayının son haftasının Fetihler Haftası olduğunu söyledi. Anadolu kapılarının ilk defa İslam'a açıldığı topraklar üzerinde olduklarını ifade eden Vali Karaloğlu, "Diyarbakır Anadolu'da İslam'a açılan ilk kapıdır, 2 gün sonra 29 Mayısta İstanbul'un fethini kutlayacağız. İstanbul'un fethi de kıyamete kadar bu topraklarda Türk İslam varlığının devam edeceğinin en büyük işareti ve delilidir. İki fethimiz de mübarek olsun. Bugün Yeşil Yıldız Derneğimizin organizasyonunda Fetih 639 Bisiklet Turu yapıyoruz. Buradan başlayacak ve fethin sembolü sahabe-i kiramdan şehit olan 27 sahabenin metfun bulunduğu Hz. Süleyman Camiine kadar bir farkındalık turu olacak aslında. Şehirde yaşayanlara özellikle gençlerimize şunu demek istiyorum, gençlerimiz fetih şuurunu bu kentin kültürünü, medeniyetini, kardeşliğini, yardımlaşma ve birlikte yaşama kültürünü size emanet etmek istiyoruz. İşte bu ve benzeri etkinliklerle gençlerimizi işin paydaşı haline getirmek istiyoruz. Bu etkinliğe destek veren başta Yeşil Yıldız Derneğimiz olmak üzere katılım gösteren bütün bisiklet severleri kutluyorum, tebrik ediyorum. Tekrar feth-i mubinimiz mübarek olsun" diye konuştu.

Vali Karaloğlu, konuşmasının ardından bisiklet turunun startını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Münir Karaloğlu Diyarbakır Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title