Haberler

Vali Güvençer, Gölmarmara'da Muhtarları Dinledi

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençerİ 15. Muhtarlar Toplantısını Gölmarmara ilçesinde düzenleyerek, Gölmarmara’daki mahalle muhtarlarının sorunlarını yerinde dinledi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençerİ 15. Muhtarlar Toplantısını Gölmarmara ilçesinde düzenleyerek, Gölmarmara'daki mahalle muhtarlarının sorunlarını yerinde dinledi.

Vali Güvençer, toplantı öncesi Gölmarmara Kaymakamı Hüseyin Karameşe'yi makamında ziyaret ederek, kaymakamlık çalışmaları ve Gölmarmara ilçesi hakkında bilgi aldı.

Gölmarmara Belediyesi Toplantı Salonu'nda Vali Güvençer başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Kaymakam Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Kamil Öz, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Ahmet Cülen, İl Mahalli İdareler Müdürü Polat Yılmaz, il ve ilçe daire müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda konuşan Vali Güvençer, Gölmarmara'da topluca ilk kez beraber olduklarını belirterek "Bir araya gelişimizin temel sebebi karşı karşıya gelmek, yüz yüze bakmak, birbirimizi daha iyi anlayabilmek. Bugün buradaysak, sizler Gölmarmara'da olduğunuz için, bizler kamu görevlileri olarak hizmet etmek için Manisa'dayız, Gölmarmara'dayız. Bu manada bizler hem hemşeriyiz hem de Gölmarmara'ya hizmet edecek takımın birer üyesiyiz, ne yapacaksak birlikte yapacağız. Yapamazsak da birlikte yapamamış olacağız. Yapamadıklarımız inşallah yaptıklarımızın çok çok altında olacak. Ama yapmamız gerekenleri en hızlı, en verimli, en iyi şekilde yapabilmemiz, gücümüzü gerçek anlamda o meseleye yoğunlaştırmamıza bağlı. Öncelikle, birbirimizle sıklıkla bir araya gelip hasbihal etmek, illaki çok büyük meseleleri, önemli sorunları görüşmek zorunlu değil. Bir araya geldiğimizde işlerin daha kolay çözülebildiğini gördük. Ülkemiz son 10-15 senede çok ciddi mesafe kat etti. Şu toplantıyı bundan 20 sene önce yapıyor olsaydık önümüzde çok ciddi imkansızlıklar, çok ciddi hayati, acil sorunlar olacaktı. Bugün o sorunların büyük bir bölümünü çözdük. Artık 10-15 sene öncesinin Türkiye'sinde, Manisasında, Gölmarmarasında değiliz. Hatta geçen senenin Gölmarmara'sında değiliz. Gölmarmara bugün, geçen seneden daha farklı. Sorunları daha az, bazı sorunları çözmüş durumda, kazanımları daha çok. Bunun kıymetini bilmek, birbirimize teşekkür etmek durumundayız" dedi.

Toplantıda konuşan Gölmarmara Kaymakamı Hüseyin Karameşe de "İlçemiz Manisa'nın küçük bir ilçesi. 15 bin nüfuslu,15 eski köyden oluşan, temelde tarımla geçinen bir ilçe. Ekonominin büyük bir bölümü hemen hemen hepsi tarıma dayalı. Manisa Gediz ovasının önemli, verimli bir kısmı ilçemizde bulunmaktadır" dedi.

Daha sonra muhtarlar söz alarak elektrik, yol, su ve benzeri sorunlarını iletip, çözümü konusunda talepte bulundular. İl ve ilçe daire müdürleri de muhtarların sorularını cevaplandırdı. Toplantının ardından Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz'ü makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Güvençer, muhtarlarla birlikte öğle yemeği yedi. Vali Güvençer, daha sonra Merkez İsmetpaşa Mahallesinde ikamet eden Şehit Turan Geçkalmış'ın ailesini ziyaret ederek, taziyede bulundu.

Gölmarmara'da devam eden yatırımları da inceleyen Vali Güvençer, 16 derslikli Gölmarmara İmam Hatip Ortaokulu, 32 derslik, 2 Atölye kapasiteli Gölmarmara Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve 10 yatak kapasiteli Gölmarmara Devlet Hastanesi inşaatlarını da inceledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Karameşe Hakan Güvençer Gölmarmara Politika Güncel Haberler

title