Haberler

Vali Güvenç: Hükümet Urfa'ya Pozitif Ayrımcılık Yapıyor

Güncelleme:

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Eğitimde 400 milyon liralık yatırımla 232 okulun ihalesini gerçekleştirdiklerini belirterek hükümetin Urfa'ya pozitif ayrımcılık yaptığını söyledi.

Vali Celalettin Güvenç, Hilvan'da yürütülen"Matematik Evim" projesinin açılışında eğitim yatırımlarını anlattı. Şanlıurfa'ya hükümet tarafından pozitif ayrımcılık yapıldığını aktaran Vali Güvenç, "İhalesini yaptığımız okul sayısı 232'yi buldu. 400 milyon TL'nin üzerinde bir yatırım bütçesiyle çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin; çalışma ve eğitim şartlarını düzeltmeye çalışıyoruz. Eğitime ne kadar yatırım yaparsanız asla fazla değildir ve asla zarar değildir. Bu anlayıştayız ve bu anlayışla çalışıyoruz. Tabi sadece fiziki mekânlar yapmak yetmez. Eğitim bir gönül, fedakârlık, sevgi ve inanç işidir. Bu anlamda siz değerli öğretmenlerimize çok görev düşüyor. Barışçıl, insan sevgisiyle dolu, sorunlarını kavga ile değil; müzakere ile konuşarak çözme alışkanlığını benimsemiş, hoşgörülü, ayrımcılık yapmayan; insanını dilinden, dininden, etnik kökeninden dolayı yargılamayan ve memleket sevgisiyle dolu, bilime, ilme kafası açık çocuklar yetiştirmek sizlerin asli görevidir" dedi.

'ÇALIŞMALARDA MAZERET ÜRETMİYORUZ'
Mazeret üretmeden, aşkla, şevkle ve inançla yola devam edilmesi gerektiğini kaydeden Vali Güvenç, Hilvan'da böyle bir kadro ile çalıştıklarını belirterek, "Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve diğer arkadaşlarımızla hep beraber uyum içerisinde geldiğimiz günden beri Hilvanlıyı kucaklamaya, Hilvan'ın güzel insanlarını yarına hazırlamaya çalışıyoruz. Ben Hilvanlılar adına, öğrencilerimiz adına Kaymakamımız Uğur Sezer'e teşekkür ediyorum. Öğretmenler gününü sadece törenlerle değil, böyle güzel iki projeyle daha anlamlı kıldığı için, daha güzel kıldığı için, her alana ulaşmaya ve özveriyle çalışan, halkını seven kaymakamımız bu anlamda gerçekten örnek bir idareci konumundadır" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYMAKAM SEZER: EKSİKLİKLERİ GİDERİYORUZ
Okulun konferans salonunda yapılan tanıtım sunumunun ardından konuşma yapan Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, eğitimin önceliklerine değinerek, en önemli çalışma alanı olduğunu ifade etti.

Öğretmenlerle, yöneticiler ve idarecilerle birlikte bir takım halinde güzel projelere start verdiklerini anlatan Kaymakam Sezer, "Vali Celalettin Güvenç ve Bakan Faruk Çelik'in önderliğinde Milli Eğitim Bakanlığınca derslik sayısındaki artışla birlikte fiziki olarak tüm eksiklikleri gidermeye, derslik sayısını arttırmaya ve daha yaşanabilir okullar sunmaya gayret göstermekteyiz" dedi.

İKİNCİ ADRES KİTAP FUARI OLDU
Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulundan ayrılan Vali Güvenç, daha sonra Hilvan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Hilvan Kapalı Spor Salonunda 24-29 Kasım tarihleri arasında öğrencileri ve halka açık olacak Kitap Fuarına geçti.

Fuarda öğrencilerle sohbet ederek, proje kapsamında dağıtılan kumbaraların hangi amaçla kullanılması gerektiğini anlatan Vali Güvenç, 5 TL'lik hediye çeki ve yüzde 30 da indirim yapıldığını söyledi. Öğrencilere kitap almaları için hediye çeki dağıtan Vali Güvenç, daha sonra fuarı gezerek, kitapları inceledi. Daha sonra Vali Celalettin Güvenç tarafından eğitime verdikleri katkılardan dolayı başarılı öğretmenlere Öğretmenler Günü dolayısıyla plaket verildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Celalettin Güvenç Uğur Sezer Hilvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title