Haberler

Vali Güler: "Türk İşçisini Sadece Bir Sendika Temsil Etmemektedir"

İstanbul Valisi Muammer Güler, Bugün Yaşanan Olaylardan Sendikaları Sorumlu Tutarak, "1 Mayıs Kimsenin Tekelinde Değildir. Türk İşçisini Sadece Bir Sendika Temsil Etmemektir" Dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, bugün yaşanan olaylardan sendikaları sorumlu tutarak, "1 Mayıs kimsenin tekelinde değildir. Türk işçisini sadece bir sendika temsil etmemektir" dedi.

İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yaşanan olaylara ilişkin olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapan Vali Muammer Güler, izinsiz gösteriler sırasında molotof kokteylleri, sapanlarla bilyelerle saldırmak isteyen 530 kişinin gözaltına alındığını, 38 kişinin de yaralandığını, bunlardan 8'inin polis olduğunu belirtti. Vali Güler, "Kanunsuz bir toplantının, kanunsuz bir gösterinin yasal çerçevesinde engelleneceği ifade edilmesine rağmen bazı kuruluşların buna uymayarak, bu toplantıları yapma konusundaki inadı elbette bir gerginliğe sebep olmuştur. Maalesef bu gerginlik sonucunda şahıslar ve işyerleri zarar görmüştür" şeklinde konuştu.

Güler, alınan tedbirler çerçevesinde bazı yol ve sokaklar ile şehir hatları vapurlarında kısıtlamalar uygulandığını dile getirerek, yaşanan bazı olumsuzlukların fotoğraf ve görüntülü olarak basın mensuplarına verileceğini ifade etti. Polise silah, taş ve molotofla birçok saldırı yapılmak isteğini vurgulayan Güler, "Alınan yoğun tedbirler provokatif bir eylemin önünü kesmiş oldu. Taksim İlk Yardım Hastanesi'nin önü 3 kez kapatılmak istendi" dedi.

Güç kullanımının kanunların öngördüğü şekilde uygulandığını ve polisin yasal çerçevede de bu görevi yerine getirdiğini anlatan Güler, "Burada özellikle kanunsuz eylemi sürdürme konusundaki inatlaşmanın neden olduğu gergin ortamın kimseye bir fayda getirmediğini ve böylece olumsuz görüntüler ortaya çıkardığını ve polisi de geniş bir önlem almaya zorladığını söylemek istiyorum. Böyle tedbirleri bir daha almaya gerek bırakmadan bir barış ve demokrasi ortamında bunların gerçeklemesini diliyoruz. Çünkü özgürlükler ancak demokrasilerde kullanılabilir, demokrasilerin temeli hukuktur, kanun hakimiyetidir. Kanun tanımazlığın hem hukuki, cezai hem de ahlaki sonuçları vardır. Bunu özellikle İstanbulluların takdirlerine sunuyorum ve bu görüntülerin İstanbullular tarafından en iyi değerlendirileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Herkesin kendi sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirten Güler, "Kanunun bana verdiği yetkileri uyguluyorum. 1 Mayıs kimsenin tekelinde değildir. Türk işçisini sadece bir sendika temsil etmemektedir. Aynı argümanları yıllarca kullanarak gerginlik oluşturmanın kimseye faydası yoktur" dedi.

"HASTANEYE GAZ BOMBASI ATILMADI" Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Güler, "Gözaltına alınanlar arasında sendika üyeleri, marjinal grupların ve illegal örgütlerin mensupları da olabilir. Gün boyunca televizyonlarda bazı olumsuz haberlere de yer verildi. DİSK binasına polisin girdiği ve orada gösterilen kovanların o binaya nasıl çıktığı konusunu anlayabilmiş değiliz. Şişli Etfal Hastanesi'ne atılan bomba haberi asılsızdır. Gaz bombası atılma söz konusu olmamıştır. Hastaneye yaralı taşıyan bir polisimizden düşen gaz bombası patlamış ve öncelikle kendisi zarar görmüştür" diye konuştu.

Asıl mağduriyetin genel hayatın olumsuz etkileri nedeniyle bundan zarar gören insanların olduğunu ifade eden Güler, "İnşallah İstanbul'da 1 Mayısları bu tarzda kutlamayız. Barış içinde kardeşlik içinde kutlamış oluruz" şeklinde konuştu.

(ÇK-CİN-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title